We schrijven op deze plaats wel vaker over bijzondere vriendschappen, en daarom mag dit verhaal zeker niet ontbreken. Sparkle is een 9-jarige lama en Rosie een kat, en deze twee zo totaal verschillende diersoorten hebben één ding gemeen: ze vinden elkaar lief.

lama
Sparkle en Rosie | Foto: screenshot video Farm Animal Rescue of Mifflinburg/YouTube

Beide dieren zijn bewoners van de Farm Animal Rescue in Mifflinburg, Pennsylvania (VS). Sparkle is één van de 10 lama’s die op de boerderij wonen en ze dankt haar naam aan haar opvallende witte vacht met bruine spikkels. Maar ze is ook om een heel andere reden te herkennen, want iedere dag staat ze te knuffelen met de 6 jaar oude kat Rosie. Zij vertrouwt de lama volkomen en dat uit ze door op haar rug te gaan liggen waarna Sparkle met haar lippen de buik van Rosie een ‘massage’ geeft.

Ontspannen
Volgens de eigenaar van de dierenopvang is lama Sparkle een erg ontspannen dier, nooit gehaast, en ze laat de anderen rustig voorgaan als ze gevoerd worden. Desondanks omschrijft hij haar als een ‘vrij dominant dier dat het gewoon allemaal heel rustig aan doet’. Ook is ze erg kieskeurig wie ze bij haar in de omgeving laat komen. Behalve dan voor Rosie, die altijd wel in de buurt is te vinden van de lama.

Genieten
Zowel de lama’s als de kat waren afkomstig van een kleine boerderij, maar de eigenaar wat te vaak afwezig om goed voor ze te kunnen zorgen. Hij zocht zelf naar een goede opvang voor de dieren en zo kwamen Sparkle en Rosie samen aan bij de Farm Animal Rescue, waar ze nog steeds iedere dag kunnen genieten van elkaars aanwezigheid.

Bekijk hieronder hoe Sparkle en Rosie het prima samen kunnen vinden. Alleen is Sparkle erg op haar hoede voor de scherpe nagels van Rosie. Gelukkig heeft de lama een snel reactievermogen:

Bron ©PiepVandaag.nl Bart van Riel