Het gebeurt niet vaak dat in het wild levende panda’s van zo dichtbij gefilmd worden. Onderstaande beelden, gemaakt met een infraroodcamera in het natuurreservaat Sichuan in China, zijn dan ook zeer uitzonderlijk.

panda's
Foto credit: Craig Salvas – Simba on 17th via Compfight cc

Een moederpanda met haar jong rust uit in een grot. Ze likt het jonge dier om het te kalmeren en doet daarna een dutje. Wetenschappers gebruiken de beelden om de voortplanting van panda’s te bestuderen.

Er leven nog maar 1.600 reuzenpanda’s in het wild en de meeste daarvan hebben hun leefgebied in de bergen van China. Dit gebied en ook de dieren staan onder grote druk door onder andere klimaatverandering en meer direct door allerlei schadelijke activiteiten van de mens zoals stroperij en illegale handel. De panda wordt ernstig in haar voortbestaan bedreigd en staat dan ook op de rode lijst van bedreigde diersoorten van de International Union for Conservation of Nature (IUCN).

Bron ©PiepVandaag.nl


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.