Dierenbeschermers in China waarschuwen voor iets dat een trend begint te lijken onder bedelaars. Om sympathie bij voorbijgangers op te wekken en zo geld binnen te halen, zouden enkele groepen met opzet dieren gruwelijk verminken.

verminken
Photo Credit: Douglas Brown via Compfight cc

In de stad Fuzhou wordt de nieuwe trend ook door de politie bevestigd, maar zij staat machteloos. In principe worden er namelijk geen wetten overtreden.

Zo rouleren er foto’s, gemaakt in het zuidoosten van China, van een kameel waarvan de benen zouden zijn geamputeerd. Naar verluid wordt het dier sinds april van dit jaar ingezet tijdens het bedelen. Volgens de politie zouden verminkte mensen inmiddels niet langer hetzelfde medeleven opwekken bij passanten. Overigens ontkennen de eigenaren van de kameel in alle toonaarden iets met de verminking te maken te hebben. Zij zeggen de kameel juist gered te hebben, nadat het dier door een trein werd aangereden.

In China behoort de wilde kameel tot de bij wet beschermde diersoorten. Er leven op dit moment nog slechts 1400 kamelen in het wild in Mongolië en China. Ondanks de beschermde status van de dieren wordt er zeer zelden actie ondernomen tegen mensen die de dieren vangen. Als reden wordt gegeven dat het moeilijk is aan te tonen of het om een wilde kameel gaat of over een gedomesticeerd dier. Daarnaast is dierenmishandeling niet illegaal.

De Chinese dierenbeschermer Xion Kung zegt:

“Je kunt zien dat het dier duidelijk een tijdje geleden verminkt werd, omdat de wonden nu genezen zijn. Volgens mijn informatie krijgen ze elke dag een grote som geld van mensen die geshockeerd zijn door wat ze zien en zo eigenlijk deze criminelen belonen voor het folteren van dieren. De politie kan niet veel meer doen dan hen een boete geven voor het bedelen en dat zal zo blijven tot we strengere wetten krijgen rond dierenrechten.”

Chinese bedelaars gebruiken kamelen om meer geld op te halen. In deze video hoopt een man meer sympathie te wekken door met een kameel rond te lopen.

Bron: HLN.be ©PiepVandaag.nl


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.