Tussen alle nare berichtgeving over dierenleed door is er gelukkig zo nu en dan ook een moment om hartelijk te kunnen lachen om dieren. Dat tonen de Comedy Wildlife Photography Awards aan, in het leven geroepen door wildfotograaf Paul Joynson-Hicks.

lachen
En de winnaar is… | Foto: Julian Rad/screenshot video YouTube/ARTICLES-TUBE

De fotowedstrijd heeft als doel om grappige momenten uit het leven van wilde dieren vast te leggen. Behalve deze komische noot wil fotograaf Paul Joynson-Hicks ook meteen aandacht vragen voor het werk van de de Born Free Foundation, die zich wereldwijd inzet voor de bescherming van individuele dieren en bedreigde diersoorten:

“Wildfotografie is mijn passie, maar ook de bescherming van dieren. Ik vind het belangrijk dat wanneer we wilde dieren fotograferen we ons ook inzetten voor hun welzijn. Daarom ben ik ontzettend blij met de samenwerking met de Born Free Foundation.”

Malle houdingen
Vaak zien we in natuurfilms dat dieren ongewild heel grappig kunnen zijn, en er is niets mis mee om daar hartelijk om te lachen. Want ook dieren kunnen onhandige dingen doen, gekke snuiten trekken of malle houdingen aannemen. De kans om deze momenten met een lopende filmcamera vast te leggen is veel groter dan bij fotografie, waardoor de ingestuurde dierenfoto’s op voorhand al als bijzonder betiteld kunnen worden.

Eindronde
De winnende foto staat bovenaan dit artikel en is natuurlijk echt een plaatje. Er zijn natuurlijk ook een 2e en 3e plaats toegekend (klik hier voor de uitslag) en diverse aanbevelingen gegeven, maar wij vinden alle dierenfoto’s die ingezonden waren evenveel de moeite waard. Daarom hieronder een kort filmpje met de foto’s die de eindronde haalden en waaruit de jury de winnaars heeft gekozen. Veel plezier!

Bron ©PiepVandaag.nl Bart van Riel


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.