Ook dit jaar wordt in Amsterdam een Vredesdienst gehouden voor mensen die zich willen bezinnen op onze omgang met dieren. De dienst heeft geen godsdienstig, maar een spiritueel-humanitair karakter en biedt een afwisselend programma met boekende sprekers, poëzie en muziek. Daarnaast komen enkele kinderen aan het woord. Na afloop is er gelegenheid in de kerk na te praten onder het genot van een diervriendelijk hapje en drankje.

Vredesdienst
Afbeelding: via Vredesdienst voor dieren 2015

De Vredesdienst voor dieren vindt plaats op dinsdag 22 december om 19.30 uur in de Vredeskerk in Amsterdam (Pijnackerstraat 11) en wordt georganiseerd door Ds. Hans Bouma, Comité Dierennoodhulp en Een DIER Een Vriend (EDEV).

Het organiserend comité wil juist met Kerst, als er weer uitbundig vlees wordt gegeten, de nadruk leggen op hoe we met dieren omgaan en de vele mogelijkheden die er tegenwoordig zijn om een feestmaal te bereiden zonder gebruik te maken van dieren.

“Straks is het weer Kerst, voor velen het feest van de vrede. Helaas is de vrede wereldwijd ver te zoeken, de vrede tussen mensen onderling en niet minder de vrede tussen mens en dier. Wat dat laatste betreft: Huisdieren als honden en katten hebben vaak een goed en vredig leven. In tegenstelling tot die miljoenen ver van ons weggestopte naamloze dieren, die de pech hebben dat wij ze niet persoonlijk kennen. Hun leven is een en al lijden.”

“Het is strijdig met de essentie van Kerst wanneer we dieren, levende wezens met bewustzijn en gevoel, deel laten uitmaken van ons kerstdiner. Vrede alleen voor mensen ís geen vrede. Vandaag is het ook heel goed mogelijk zonder gebruik van dieren heerlijk en feestelijk te eten.”

Bron: Persbericht Ds. Hans Bouma, Comité Dierennoodhulp, EDEV ©PiepVandaag.nl