Wie veel op de weg zit en van dieren houdt gaat het aan het hart om een doodgereden beestje in de berm te zien liggen. Of het nou gaat om vogels, padden, egels, huisdieren als honden of katten of groter wild; er gaat een pijnscheut door je heen bij de aanblik van zo’n verdrietig plaatje. Gelukkig gaat het niet altijd mis, zoals in de video die we heel graag met jullie delen.

weggebruikers
Foto: screenshot video

Iedereen heeft haast, zo lijkt het wel in deze wereld, en jaarlijks vinden om die reden enorme aantallen dieren hun einde op de weg. Natuurlijk is het vervelend voor een automobilist om schade te hebben door een aanrijding, maar het is nog treuriger dat deze dieren slachtoffer worden van onze gejaagde maatschappij.

Zebrapad
Daarom vonden we de video van vandaag een enorme verademing. Hoewel hij onderdeel uitmaakt van een serie met compilaties van auto-ongelukken gaat er in deze beelden gelukkig niets mis. In tegendeel: alle automobilisten stoppen keurig voor de overstekende beestjes, zelfs wanneer ze nog gewoon in de berm staan te wachten. Bijkomende glimlach is dat sommige van de dieren precies weten dat ze het zebrapad moeten gebruiken om over te steken, en ze kijken ook keurig naar links en rechts voor ze de stap wagen.

Voorbeeld
We weten dat het lang niet altijd te voorkomen is, maar wie goed oplet in het verkeer kan, als de snelheid het toelaat, een hoop doen om te voorkomen dat dieren onder de auto komen als verkeersslachtoffer. En wie het goede voorbeeld geeft zal zien dat andere weggebruikers hetzelfde gaan doen. Veel plezier met deze video en natuurlijk allemaal een prettig weekend. En… hou je ogen op de weg!

Bron © PiepVandaag.nl Bart van Riel