Een kitten, die werd geboren met een groot gat in zijn lip, is wonderlijk hersteld. Het kleine katertje werd na zijn geboorte ten dode opgeschreven, maar heeft iedereen doen verbazen door twee zware operaties te overleven en volledig te herstellen.

Mr Norris als kitten
Mr Norris als kitten | Foto via Facebook

Toen het katje twee weken oud was, kreeg zijn baasje Sarah Ross van de dierenarts te horen dat de handicap zó ernstig was, dat het beter zou zijn om het diertje te laten inslapen. Maar Sarah, mede-oprichter van Sunny Harbour Cat and Kitten Rescue in Fife (Schotland), was vastbesloten de kitten te helpen en zorgde ervoor dat hij werd geopereerd. Ross:

“We wisten direct toen we zagen dat er een groot gat in zijn lip zat, dat hij niet bij zijn moeder, of zelfs uit een fles, zou kunnen drinken. Euthanasie was gewoon geen optie voor ons. Hij had al zoveel kracht laten zien en een wil om te leven, dat we voor hem moesten vechten.”

Mr Norris, zoals het kleine katertje werd gedoopt, onderging twee zware operaties en herstelde volledig. Hij kan weer eten en drinken én, zoals het een kitten betaamt, naar hartelust spelen.

Het kleine vechtertje is een ware internetsensatie geworden: hij heeft zijn eigen Facebook-pagina met ruim 1200 likes en verschillende media besteedden aandacht aan Mr Norris.

Mr Norris nu
Mr Norris nu | Foto via Facebook

Bekijk hieronder een aandoenlijke video van een spelende Mr Norris

Bron ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.