Eind vorig jaar ontdekten medewerkers van Animal Aid Unlimited (AAU) in India een straathond met één van zijn poten in een wildklem. De hond moet ondraaglijke pijn hebben doorstaan, getuige het feit dat hij piept en huilt bij het lopen. Het bleek gelukkig niet zo moeilijk om hem te vangen en dankzij de dierenvrienden van AAU werd de hond geopereerd en nu is hij aan de beterende hand.

wildklem
Foto: sreenshot video AAU

Opvallend is dat de hond er niet vandoor gaat wanneer de reddingsactie begint. Misschien voelde het dier instinctief aan dat de vrijwilligers van Animal Aid Unlimited er waren om hem te helpen. Eenmaal aangekomen bij de dierenarts blijkt hoe vreselijk de verwonding is: zijn poot is geheel  verbrijzeld en de botten steken eruit.

Angst
Voorzichtig begint de operatie waarna de poot wordt ingewikkeld met verband. Nadat hij is bijgekomen blijkt de hond een gezonde eetlust te hebben. De blik in zijn ogen verraadt nog steeds dat hij erg bang is voor mensen, maar de vriendelijke behandeling door zijn verzorgers lijkt ertoe te leiden dat het dier langzaam zijn angst verliest.

Op tijd
Inmiddels is de hond aan de beterende hand, zo meldt AAU. Of hij zijn poot ooit weer normaal kan gebruiken is nog de vraag, maar gelukkig is er op tijd ingegrepen. Want wat er was gebeurd wanneer hij niet uit de klem was gered laat zich raden.

Bekijk de (expliciete) beelden van de redding, de operatie en het langzame maar zekere herstel van deze straathond in India. Een geluk bij een ongeluk:

Bron © PiepVandaag.nl Bart van Riel