Net op tijd redde de Zuid-Afrikaanse politie Stafford Eezy van criminelen die het gestolen dier in hondengevechten wilden gebruiken. Eigenaar Karien van der Merwe reed in totaal meer dan 1000 kilometer op zoek naar haar hond en was dolgelukkig dat ze Eezy uiteindelijk terug kreeg.

Stafford
Amerikaanse Staffordshireterriër | Foto: Tatangan, Wikimedia Commons

Toen Karien van der Merwe vorig weekend thuis kwam in haar woonplaats Westering, bleken haar twee honden uit de tuin verdwenen te zijn. Een van de dieren, een basset, vond ze snel terug. Staffordshire bull terrier Eezy bleek echter onvindbaar. Karien heeft Eezy zes jaar geleden geadopteerd en was ontroostbaar toen ze haar hond kwijt was.

“Het lukte me niet om me te concentreren op mijn werk, ik kon aan niets anders denken dan dat ik mijn hond terug wilde vinden.”

Elke avond en nacht reed Karien rond in Westering, op zoek naar Eezy. Niemand had de hond gezien. Toen kreeg ze autopech en kon ze gelukkig een andere auto lenen, maar van Eezy vond ze geen spoor.

“Ik hoorde geruchten dat er mensen zijn die honden stelen voor hondengevechten. Zaterdag had ik mijn pyjama al aan, maar besloten mijn man en ik toch weer op pad te gaan.”

Van een vrouw in Malabar kreeg ze een tip om op een locatie te kijken waar al eerder iemand een hond had teruggevonden, die ook was gestolen voor hondengevechten.

“We waren erg bang toen we daar reden. Op een gegeven moment zei ik dat we beter weg konden gaan. Toen zagen we een zwarte hond aan een ketting. Ze kwispelde met haar staart en wilde naar ons toekomen. We reden naar de politie van Gelvandale voor assistentie en waren erg onder de indruk. Ze reden met ons mee om onze hond op te halen. De man die in het huis woonde waar Eezy werd vastgehouden, vertelde dat zijn zoon haar van een andere man had gekocht voor hondengevechten.”

In de korte tijd dat Eezy weg was is haar uiterlijk erg veranderd. Haar tanden zijn in scherpe punten gevijld en ze is veel gespierder door injecties met steroïden.

Eezy is enorm blij dat ze weer thuis is.

“Ze houdt niet op met kwispelen. Ze blijft maar naar ons toe rennen om ons een lik te geven. Alsof ze ons wil bedanken. Geef niet op als je je hond kwijt raakt. Stap in je auto en ga zoeken!”

Bron ©PiepVandaag.nl Angelique Lagarde