In India is een olifant gered uit een heel benarde positie. Het dier zat vast in een modderpoel die vol was gelopen met water. De lokale bevolking en hulpdiensten werkten uren samen om het dier te bevrijden. Met positief resultaat!

modderkuil
Een olifant in India is uit een ondergelopen diepe kuil gered | Foto: Schermafdruk video Youtube

In Odisha, Zuidoost-India, is een olifant grote kuil vol water gevallen. Omdat het dier er op eigen kracht niet uit kon komen en kans liep te verdrinken, hebben vele mensen samengewerkt om het loodzware dier eruit te krijgen. Zeker twee uur lang deden zij hun uiterste best om de olifant omhoog te hijsen met touwen. Uiteindelijk lukte dit na een paar pogingen. Toen het dier weer vaste grond onder de voeten had, renden de reddingswerkers snel weg, om zichzelf in veiligheid te brengen.

De olifant behoort waarschijnlijk tot een groep olifanten die men al een paar dagen in de buurt had zien struinen. Nadat het dier in de kuil was aangetroffen riepen de plaatselijk bewoners hulp in van zowel bosbeheer als de brandweer, waarna de reddingsactie gelukkig snel op gang kwam.

Het ziet er weliswaar wat onbeholpen uit, maar met beperkte middelen en op moeilijk terrein is het gelukkig gelukt het dier uit de kuil met water te redden. Het is prachtig om te zien hoe veel mensen samenwerkten om de olifant te helpen:

https://www.youtube.com/watch?v=z5EbmJxHKTE

Hoe groot en sterk olifanten ook zijn, op eigen kracht een put of kuil uit komen lukt niet goed zonder hulp van mensen, zoals ook een olifantje in Goalpara ondervond:

#GNvdD: Olifantje uit modderige kuil gered

Bronnen:

©Animals Today