Dankzij de vasthoudendheid van een Zuid-Afrikaanse dierenhulpverlener is een nestje met kittens in Malmesbury, gered en herenigd met hun moeder.

kittens
Nadat de kittens gevonden waren, was het wachten op hun moeder | Foto: The Kitten Cottage

The Kitten Cottage, een kattenopvang in Malmesbury, kreeg een telefoontje met de melding dat er kattengejank uit een huis zou komen. Ze gingen op de oproep af en ontdekten een nestje kittens dat hulp nodig had. Zij namen contact op met Luke van Cape Animal Inspectors Organization. Het lukte hem om de kittens veilig uit het huis te halen, maar de moederpoes was nergens te bekennen. Luke zag dat de kittens eerder die dag gevoed waren en wist daarom dat de moeder wel weer terug zou keren.

Hij bedacht een hinderlaag om de moederpoes te vangen en plaatste de kittens er middenin. Een medewerker van The Kitten Cottage vertelt:

“Luke zat daar maar te wachten tot de moeder terug zou komen. Ondertussen voerde hij de kittens melk uit een fles, zo liefdevol en toegewijd.”

Luke bleef urenlang bij de val in de buurt. Kittens hebben meerdere keren per dag voeding nodig, dus hij gaf ze elke paar uur een flesje melk, zodat ze geen honger zouden hebben. Hij was vastbesloten om de hele harige familie weg te halen, die dag nog.

Na een lange zit liet moederpoes zich eindelijk zien. Luke kreeg de hele familie in een reismandje en bracht ze naar The Kitten Cottage. Samen met haar baby’s kon moederpoes bij een pleeggezin terecht waar ze in een veilige en comfortabele omgeving haar baby’s groot kon brengen. Zodra de poes zich realiseerde dat zij en haar kittens in goede handen waren, begon ze eindelijk spinnen.

Na een paar weken begonnen de oogjes van de kittens open te gaan. Ze worden met de dag groter en avontuurlijker en kunnen niet wachten om de wereld te verkennen. Dat het kattengezinnetje het goed doet, brengt een glimlach op Lukes gezicht. Hij zal zijn missie om dieren in nood te redden ook zeker voortzetten.

“Wij geven een stem aan degenen die geen stem hebben. We maken een verschil in het leven van dieren.”

Moederpoes hoeft zich nu geen zorgen meer te maken over eten en een veilige plaats vinden voor haar baby’s. Ze doet het goed in het pleeggezin en haar kittens groeien gezond op.

Bron: LoveMeow ©Animals Today Sophie Janssen