Wilde dieren uit het bos roven om onder volkomen ontoereikende omstandigheden als huisdier te houden of als maaltijd te bereiden: in Thailand is dit helaas geen uitzondering. Gelukkig zijn een Bengaalse plompe lori en een kleine brillangoer, waarvoor de toekomst er bijzonder somber uit zag, net op tijd gered door Wildlife Friends Foundation Thailand (WFFT).

dierenhandelaren
Plompe lori gered van dierenhandelaren door WFFT

Medewerkers van de dierenhulporganisatie kregen een melding door van een persoon die een Bengaalse plompe lori had gered. Het dier was gevangen en zou in de illegale handel terechtkomen. Van een leven in vrijheid naar een kleine kooi, een traumatische ervaring. Het dier was zeker twee weken lang zeer krap gehuisvest, tot het moment dat het gered werd. Zodra de lor is opgeknapt en de weersomstandigheden verbeteren, keert het dier terug naar wild. WFFT maakt zich ernstig zorgen om de stijgende hoeveelheid lori’s die als huisdier worden verkocht.

dierenhandelaren
Kleine Piak is zijn moeder kwijt, maar gelukkig zelf op tijd gered

Een paar dagen na de melding over de plompe lori kreeg WFFT bericht over een ander slachtoffer van de handel in wilde dieren. De moeder van brillangoer Piak was onlangs doodgeschoten en werd opgegeten. Volgens de stroper wist hij niet dat ze een jong bij zich had. Een bezorgde buur redde de kleine Piak en ging op zoek naar een opvangadres. Zo kwam hij terecht bij WFFT, waarna medewerkers de langgoer op gingen halen, een reis van zo’n 900 kilometer. Piak is nog erg zwak maar wordt intensief verzorgd. Hopelijk is het jonge dier snel weer gezond.

Bron ©PiepVandaag.nl Angelique Lagarde


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.