Flash is een lammetje dat een maand geleden werd geboren op een Engelse boerderij. Maar kort na de geboorte kreeg het jonge schaap een ontsteking aan zijn rechteroog, waardoor hij overgevoelig werd voor zonlicht. Maar daar is iets op gevonden: Flash kreeg een zonnebril.

zonnebril
Flash kan zonder pijn buitenspelen | Foto: screenshot video SWNS TV/YouTube

De eigenaresse van Flash, Tanya Dutt, vond het zo zielig dat Flash niet meer naar buiten kon dat ze een perfecte oplossing bedacht. De ontsteking aan zijn rechteroog leidde tot een aandoening met de naam uveïtis, waardoor het oog erg zeer doet en niet meer tegen zonlicht kan. Deze aandoening kan ook bij mensen ontstaan.

Ingeving
Tanya had gelukkig genoeg inlevingsvermogen om te voelen dat het geen leven was voor het lammetje om de hele dag binnen te zijn terwijl de andere schapen door het weiland dartelden. En dus kreeg ze een ingeving en bezorgde Flash een zonnebril die zijn rechteroog beschermt tegen de zon. De bril houdt het schadelijke UV-licht tegen en daardoor heeft Flash geen last meer van pijn als hij buiten is.

Vanzelfsprekend
Hoewel het misschien even wennen is voor ons, voor Flash was de zonnebril al snel als vanzelfsprekend. Inmiddels is hij volkomen gewend aan zijn stoere zonnebril en kan heerlijk buiten genieten van het mooie weer en is volkomen zichzelf.

Wij vinden het hartverwarmend dat Tanya Dutt de moeite nam om met het beestje mee te leven en haar creativiteit te gebruiken om Flash een fijn leven te geven, zoals ieder dier dat verdient.

Bekijk hieronder hoe cool Flash er uitziet met zijn zonnebril:

Bron ©PiepVandaag.nl Bart van Riel