Vriendschap tussen verschillende diersoorten is iets waar we altijd blij van worden, vooral omdat je het niet zou verwachten. In de video die we vandaag willen delen hebben twee katten vriendschap gesloten met een slak.

slak
Wie ben jij? | Foto: screenshot video かご猫 Blog/YouTube

Of er echt sprake is van een bijzondere vriendschap dat weet je natuurlijk nooit zeker. Maar wie de beelden bekijkt kan niets anders zien dan een vorm van tederheid tegenover vriendje slak. Een slak in zijn huisje kan een leuk speeltje zijn, zeker wanneer hij alle kanten op rolt. Maar van speelsheid is geen sprake, enkel een heel voorzichtig neus-aan-neus contact en even snuffelen gevolgd door een likje, terwijl de slak op het pootje van de tweede kat zit.

Fragiel
Ook de slak lijkt niet het gevoel te hebben dat de katten een bedreiging vormen, en hij beantwoordt het gesnuffel met een soortgelijke nieuwsgierigheid. Je vraagt je af wat er in deze dieren omgaat. Is er werkelijk sprake van een vorm van wederzijdse genegenheid? Zijn de katten luie goedzakken die het allemaal wel best vinden of weten ze dat een slak een fragiel dier is dat snel ten onder zou gaan bij een ruwe behandeling?

Bekijk de onderstaande video en oordeel zelf. Want ook al zou er geen sprake zijn van een bijzondere vriendschap en heeft de filmer gewoon geluk gehad om dit unieke moment vast te leggen, de beelden geven ons een warm gevoel. En dat is tenslotte ook heel belangrijk.

Bron ©PiepVandaag.nl Bart van Riel