Huisdieren; voor de meeste baasjes geldt hetzelfde. Je huisdier is een familielid waar je van houdt, dat je respecteert en waar je verantwoordelijk voor bent. A lifetime commitment! Maar niet iedereen heeft deze opvatting, zoals uit onderstaand artikel blijkt. Of worden we op het verkeerde been gezet?

columniste
Alleen maar welkom als pup? | Foto: Andrea Schaffer/Wikipedia

Shona Sibary, een columniste van de Daily Mail, geeft in een van haar laatste columns toe haar honden weg te geven als het geen pups meer zijn. In haar column is te lezen hoe ze haar husky Juno afstaat aan een nieuw gezin. Ook beschrijft ze hoe haar drie-jarige dochter bijna roet in het eten gooit door zichzelf huilend aan haar hond vast te klampen. Ook Juno zelf zorgde nog bijna voor een verandering van gedachten door zijn voormalige baasje nog een maal smekend aan te kijken. Maar Juno moest plaats maken voor haar nieuwe aanwinst; een kleine teckelpup.

Nieuwe aanwinst
Helaas blijft het niet bij alleen deze bekentenis. Shona beschrijft verder hoe ze de afgelopen vier jaar meer dan 1000 Pond heeft uitgegeven aan vier verschillende puppies! Als de dieren na een aantal maanden ‘vervelend’ worden, plaatst ze een advertentie in lokale krantjes en gaat ze op zoek naar een nieuwe aanwinst. Opvallend is dat ze zeer goed lijkt te weten dat dit gedrag onacceptabel is.

“Een hond heb je voor het leven, toch? Niet totdat hij vervelend wordt omdat ie haar begint te verliezen op het bankstel.”

Een bom ontplofte nadat het artikel geplaatst werd. Verschillende organisaties hebben gereageerd op het artikel en Shona uitgenodigd voor een rondleiding in hun asiel. De vraag die bij ons opkomt: is dit echt? Of is dit artikel bewust geschreven om mensen aan het denken te zetten? Shona schreef al eerder hoe iedere moeder haar zoon prefereert boven haar dochter. Dit zorgde toen ook voor veel ophef.

Slechtste baasje
In haar laatste stuk beschrijft ze zichzelf op verschillende manieren als ‘s werelds slechtste baasje’. Niet alleen door haar honden keer op keer weg te geven, maar ook door op voorhand geen onderzoek te doen naar het ras, opnieuw dezelfde fouten te maken door steeds een nieuwe hond erbij te kopen, een hond uit Oost-Europa te halen en zo nog meer. Ook schrijft ze hoe haar kleine teckel een drachtig schaap doodbeet, iets dat ons onwaarschijnlijk lijkt. Als laatste opvallend punt; ze beschrijft zelfs dat ze bang is dat haar gedrag negatief effect zal hebben op haar kinderen. Zou iemand die zich zo bewust is van deze punten open en eerlijk toegeven haar honden keer op keer de rug toe te keren? En tenslotte: op de website van Daily Mail staat ze lachend op de foto met twee volwassen honden die naast haar op de bank liggen…

Of het nu de waarheid is of niet, het artikel zorgt opnieuw voor veel discussie over hoe sommige mensen met huisdieren omgaan. En dat lijkt ons een goede zaak!

Het hele artikel is hier te lezen.

Bron ©PiepVandaag.nl Lenny Haanen


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.