India verbiedt de import van ganzen- en eendenlever op basis van onderzoek van dierenrechtenorganisatie Animal Equality. De vreselijke manier waarop ganzen en eenden in de foie gras-industrie in Frankrijk en Spanje worden gedwangvoederd, is voor de Indiase regering reden geweest om de import van het product af te schaffen. Het verbod gaat per direct in.

Foie gras

Organisatie Animal Equality bood haar rapport over de extreem wrede productiemethode van vervette ganzen- en eendenlever aan de Indiase regering aan, want een van de onderzochte Spaanse boerderijen leverde foie gras aan diverse Indiase restaurants. Het verbod is hiervan het gevolg, de berichtgeving is op de website van de Raad voor Buitenlandse Handel te lezen.

‘De Indiase regering heeft hiermee een goede stap gezet om een einde te maken aan onnodig lijden van dieren. Ik denk dat India hiermee een precedent schept’, aldus Amruta Ubale van Animals Equality India.

Hoewel diverse landen, zoals Israël, Duitsland, Engeland en Nederland de productie weliswaar verbieden, is India het eerste land met een verbod op het importeren van foie gras.

Wakker Dier voert campagne om ook in Nederland een importverbod te bewerkstelligen. Helaas heeft Staatssecretaris Sharon Dijksma in februari een verzoek hiertoe afgewezen.

Dankzij dit undercoveronderzoek van Animals Equality heeft India een importverbod op foie gras ingesteld. Waarschuwing: schokkende beelden.

Bron ©PiepVandaag.nl Angelique Lagarde