Het lot van pitbull Misty is de afgelopen tijd van hot naar her gevlogen. Zo werd de blonde terriërpup eerst getroffen door zeldzame mazzel omdat ze, door adoptie, werd gered uit een asiel in de Amerikaanse staat South-Carolina. Maar nog voor dat ze haar mand eigen had gemaakt kwam ze alweer retour afzender met de volgende, uiterst plausibele, motivatie: ‘te veel gas’! Door Misty’s vermeende flatulentie was ze niet langer welkom in haar nieuwe onderkomen.

Pitbull
Foto van Pitbull ter illustratie | Photo Credit: This Year’s Love via Compfight cc

Misty’s verhaal, dat overduidelijk aantoont dat de mens bij tijd en wijle het minst intelligente zoogdier van het dierenrijk is, zorgde voor een stortvloed aan reacties. Als een gebeten hond kreeg Misty’s kortstondige baas de wind van voren.

Een kleine greep:

“Hallo? Wat dacht je van ander voedsel? Het is je eigen schuld!”, “Heb je je eigen geurige billetjes wel eens geroken?” en “Ik wou dat ik geld over had om Misty te kopen: met dat overmatige gas zou ze prima in onze familie passen!”

Tot overmaat van ellende werd Misty vlak na haar terugkomst in het asiel als ‘spoedeisend’ aangevinkt, wat zou inhouden dat ze binnen de kortste keren geëuthanaseerd zou worden.

Maar nu gaat het de ‘farty’ Misty toch eindelijk voor de wind! Susan Bufano, een woordvoerder van het asiel, heeft laten weten dat zich een nieuw baasje heeft gemeld dat niet kan wachten op de lieve, luchtige Misty. Ze vinden het een scheet van een beest.

Bron: Huffington Post ©PiepVandaag.nl Kee Huidekoper


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.