Koe Hermien is zondagavond eindelijk gevangen en overgebracht naar het koeienrusthuis De Leemweg. Nadat Hermien samen met haar zus ontsnapt waren tijdens het transport naar het slacht huis werd koe Zus al snel gevangen maar Hermien zwierf uiteindelijk bijna twee maanden door de bossen van Lettele in Overijssel.

Hermien gevangen
Foto: Stichting de Leemweg

Pogingen om het dier te vangen mislukten keer op keer en ook de jager die Hermien probeerde af te schieten haalde bakzeil. De Partij voor de Dieren begon een crowdfundingsactie om Hermien te redden van de slacht en dat was zo’n succes dat binnen een paar dagen genoeg geld was ingezameld om de levensloop van Hermien maar ook van haar zus te financieren.

Dierenartsen hoopten Hermien zondagavond te vangen bij de koeienstal waar ze s avonds regelmatig gezien werd maar helaas kwam ze net deze avond niet opdagen. Daarop werd besloten een zoekactie te starten en met resultaat. Hermien werd gevonden aan de rand van het bos en verdoofd. Even leek het mis te gaan toen de koe nauwelijks meer ademhaalde omdat het middel te zwaar was, maar na het toedienen van een tegenmiddel ging het gelukkig snel beter.

Hermien is nu bij het koeienrusthuis de Leemweg in Friesland, waar ook koe Zus naar toe is gebracht en hier mogen ze samen oud worden. Bij stichting de Leemweg worden koeien verzorgt afkomstig uit heel Nederland die zijn ontsnapt uit het slachthuis, zijn verwaarloosd of om wat voor reden dan ook, nergens anders terecht kunnen. Bert van de Leemweg:

“Hermien is eindelijk thuis. Het was een lange, eenzame en stressvolle weg naar de vrijheid. Hermien heeft geknokt voor haar leven, en ze heeft, net als koe Zus, het gouden lot getrokken. In plaats van bij de kiloknallers te eindigen, heeft Hermien koeien over heel Nederland, die dag voor dag op transport gaan op weg naar hun wisse dood, een gezicht gegeven. En ze mag leven, zolang de natuur het wil.
Welkom Hermien, we zijn blij je te zien! Op naar een leven in vrijheid….”

Bron:

©AnimalsToday.nl