YouTube heeft voor de tweede maal in korte tijd de bekende vlogger Logan Paul bestraft om het plaatsen van content dat tegen de YouTube-richtlijnen ingaat. Alle betaalde advertenties zijn van zijn video’s afgehaald door YouTube.

Logan Paul
Foto: YouTube video still

Logan Paul, die op YouTube maar liefst bij 17 miljoen volgers heeft, kwam onlangs in het nieuws, omdat hij een video had gemaakt over het zogenaamde “zelfmoordbos”, het Aokigahara Forest in Japan, waar veel jonge mensen zich van het leven beroven, en plaatste deze op YouTube. In deze video liet hij het levenloze lichaam van een man die daar zelfmoord had gepleegd zien. Paul ging te ver wat Youtube betreft en zegde hun samenwerkingsverband op.

Logan Paul liet drie weken niets van zich horen, waarna hij een video plaatste, waarin hij beweerde aandacht te willen besteden aan zelfmoord en onderdeel van de oplossing te willen zijn. Hierna is hij echter weer teruggekeerd naar zijn oude gedrag: hij plaatste een nieuwe omstreden video op YouTube.

Ratten getaserd
Dit keer was er in zijn video te zien hoe hij twee dode ratten met een taser behandelt en een levende vis uit het water haalt en deze ‘reanimeert. Onaanvaardbaar, zo vindt YouTube, en velen met hen. Hoe de twee ratten hun dood hebben gevonden en of de vis deze bizarre actie heeft overleefd, is niet bekend.

YouTube heeft de video verwijderd en alle betaalde advertenties van Logan Pauls account gehaald.

Een woordvoerder van YouTube verklaart:

“Dit is geen beslissing die we zomaar even nemen, maar we zijn van mening dat hij een patroon van gedrag in zijn video’s toont, dat niet alleen zijn kanaal ongeschikt maakt voor adverteerders, maar dat ook schadelijk kan zijn voor de bredere gemeenschap.”

YouTube heeft beloofd een meer actieve rol te spelen in het vormen van content, door duizenden extra moderators aan te nemen, die content moeten toetsen aan de richtlijnen van YouTube. Het de videosite zal ook bekende vloggers harder gaan aanpakken, wanneer zij de richtlijnen overtreden.

Bron: Guardian ©AnimalsToday Monique van Dijk Armor