In Eindhoven in stadsdeel Woensel is dit weekend vuurwerk op de hals van een paard geplakt om het vervolgens aan te steken. Eigenaresse Chiara kreeg zondagochtend een telefoontje van haar vriendin die tijdens haar vakantie voor haar paard Eros zorgt.

Vuurwerk op hals
Foto: Politie Eindhoven

“Hij stond binnen in de stal, de daders zijn binnengedrongen, hebben zijn halsdeken afgedaan en het vuurwerk met zwarte tape op zijn hals geplakt, precies op de plek waar zijn slagader zit.”

Het paard is er wonderwel redelijk goed vanaf gekomen. Chiara voegt toe:

“Het vuurwerk is afgegaan, maar hij heeft gelukkig alleen schroeiplekken opgelopen.” Eros heeft wel veel stress. “Hij durfde zijn stal niet meer in. Hij was heel bang. Mijn vader moest hem op een andere plek eten geven.”

Morgen zal de moeder van Chiara aangifte doen bij de politie. Over het motief van de dader of daders is vooralsnog niets bekend.

Het is niet het eerste incident. In de wei tegenover de stal van Eros werden eerder de staarten van paarden afgeknipt. Er worden nu camera’s bij de stal geplaatst. De verontruste eigenaresse:

“Ik heb wel een raar gevoel. Hij staat daar nu alleen en ik ben heel ver weg. Ik weet niet wat er nog kan komen.”

De politie wil graag weten wie deze laffe daad op zijn geweten heeft en vraagt getuigen zich te melden. Wie heeft iets verdachts gezien rondom de stal of het weiland afgelopen weekend? Getuigen kunnen zich melden via het algemene telefoonnummer van de politie: 0900-8844 of anoniem, via 0800-7000

De redactie van AnimalsToday mailen mag ook via redactie@animalstoday.nl

Bron: Omroep Brabant ©AnimalsToday