De Partij voor de Dieren is een crowdfundingsactie begonnen om koe Hermien te redden van de slacht. De koe wist te ontsnappen net voordat ze naar de slachter zou gaan en blijft in de bossen van Lettele nu al weken uit handen van jagers, agenten, dierenartsen en boeren. De jacht op het dier houdt echter aan. De Partij voor de Dieren wil Hermien vrijkopen* en een rustige oude dag bezorgen in koeienrusthuis de Leemweg in Friesland.

Hermien
Koe Hermien verkiest de vrijheid boven het slachthuis | Foto: screenshot video Hans Wolters/YouTube

Tweede Kamerlid Esther Ouwehand van de PvdD over de inzamelingsactie voor Hermien:

“Hermien vecht voor haar leven en wij gaan haar daarbij helpen. Ze herinnert ons allemaal aan een belangrijke les: geen enkel dier wil naar de slacht.”

Opgejaagd
Koe Hermien ging ervandoor toen ze op transport werd gezet voor de slacht. Sindsdien verblijft ze al meer dan zes weken in de bossen terwijl ze wordt opgejaagd. Verscheidene pogingen om het dier te verdoven zijn mislukt. Inmiddels heeft een jager koe Hermien proberen af te schieten. Er zijn plannen om volgende week de pogingen om het dier te vangen, dood of levend, te hervatten.

Bekijk hieronder een kort filmpje op YouTube over Hermien, gemaakt door fotograaf en dierenliefhebber Hans Wolters:

https://www.youtube.com/watch?v=GeLzSTjlECg

Eerdere crowdfundingsacties van de Partij voor de Dieren waren succesvol. Zo kocht de partij in 2006 stier Bikkel vrij die na een kort leven op een kinderboerderij werd afgedankt aan een kalvermesterij. Ook koe Sjoerdje wist de partij te redden van een wisse dood nadat ze was ontsnapt op weg naar het slachthuis.

Donaties
Iedereen kan helpen door te doneren op NL 33 TRIO 0212176080 t.n.v. Partij voor de Dieren onder vermelding van #HelpHermien. Het geld zal worden gebruikt om Hermien vrij te kopen en te zorgen voor een levensloopregeling in het koeienrusthuis dat volledig afhankelijk is van donaties.

* UPDATE: Er is inmiddels voldoende binnen om Hermien te kopen en de eigenaar heeft daarmee ingestemd! Alleen is er nog wel geld nodig voor haar opvang in koeienrusthuis de Leemweg. Zodra dat doel bereikt is lees je het hier op de website.

Persbericht Partij voor de Dieren