Een anonieme weldoener heeft 3.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt naar de dader die in het Friese Beetsterzwaag een IJslandse merrie ernstig mishandelde en seksueel misbruikte. De verwondingen van merrie Aska waren van dien aard dat besloten moest worden het arme dier te laten inslapen.

Aska
Foto (illustratief): publiek domein

Eigenaresse Mirjam Scholte werd door een anonieme man via e-mail op de hoogte gebracht van zijn besluit om de beloning van 3.000 euro uit te loven. Zij ontdekte maandagochtend dat er iets helemaal mis was toen ze bij de paddock van stal Thrastar aankwam. De IJslandse merrie Aska kon bijna niet meer op haar benen staan.

De politie en een dierenarts werden onmiddellijk ingeschakeld en met veel moeite werd de merrie in een trailer geladen en naar de paardenkliniek in Wolvega gebracht. Na onderzoek door een dierenarts bleken de inwendige verwondingen van de merrie dusdanig dat besloten werd Aska te euthanaseren. Zij was zowel seksueel misbruikt als inwendig mishandeld met een voorwerp.

Getuigen gezocht

Merrie Aska was zondagavond rond zes uur nog helemaal in orde, dus de mishandeling en verkrachting heeft in de late uren of nacht van zondag op maandag plaatsgevonden. Er zijn veel sporen achtergelaten en de kans is groot dat er DNA van de dader(s) aangetroffen is. Mensen die iets hebben gezien of andere informatie hebben over deze (of andere) paardenmishandelingen worden dringend gevraagd contact op te nemen met de politie:

Algemeen nummer: 0900-8844
Criminele Inlichtingen Eenheid: 079-3458999
Meld misdaad anoniem: 0800-7000
Dierenpolitie: 144

Mocht je liever contact opnemen met de redactie van AnimalsToday.nl dan kan dat via redactie@animalstoday.nl.

Bronnen:

©AnimalsToday.nl