Mochten we vanochtend al melden dat Los Angeles geen wilde dieren meer wil voor entertainmentdoeleinden; vanaf volgend jaar zijn wilde dieren ook in circussen in Guatemala verboden. Het land nam voor het verbod op 11 april een wet aan. Guatemala volgt hiermee het Mexicaanse verbod op wilde dieren in circussen uit 2015.

Guatemala
In steeds meer landen geldt een verbod op wilde dieren in het circus | Foto: Alex Krasavtsev/flickr

Met het verbod komt er een einde aan het gebruik van wilde dieren voor entertainmentdoeleinden binnen de piste. Na volgend jaar zullen zij niet langer worden vastgebonden, opgesloten in hokken en geslagen, om zo hun kunstjes ‘perfect’ te kunnen uitvoeren.

Opvang
Circussen met wilde dieren krijgen een jaar lang de tijd om een opvanglocaties in binnen- of buitenland te zoeken voor de dieren. Verder is het vanaf het aannemen van de wet op 11 april verboden om nog langer te fokken met de wilde dieren.

Met de wet komt er niet alleen een verbod voor wilde dieren in circussen die daadwerkelijk optreden in Guatemala, maar is het voortaan ook voor buitenlandse circussen met wilde dieren verboden om door Guatemala te reizen.

Guatemala en Mexico zijn niet de enige landen met een verbod op wilde dieren in circussen. Naast ons eigen land, kennen onder andere ook Colombia, India en Ierland een verbod.

©AnimalsToday.nl Lianne Raat