Gewond en met veel pijn stond zwerfhond King steeds weer langs een weg in Californië, Amerika. Voorbijgangers vonden hem eng en lieten hem aan zijn lot over. De eenzame hond werd door buurtbewoners ‘de weerwolf’ genoemd. Tot een echte dierenliefhebber over hem hoorde en hem mee naar haar dierenopvang nam. Onder de schurft en vuile vacht bleek een jonge Duitse herder schuil te gaan. Het heeft een lange tijd geduurd, maar King is inmiddels helemaal opgeknapt en heeft eindelijk een liefdevol thuis.

weerwolf
King was er slecht aan toe toen hij werd gevonden door Megan Bowe en had veel medische verzorging nodig | © Bowe’s Adoptable Rescue Pups

Nog maar kort geleden beschouwden de bewoners van Madera Ranchos in Californië King als een monster. Ze zagen hem langs de weg en vonden de hond met zijn onverzorgde, rechtopstaande vacht er gevaarlijk uitzien. De zwerfhond was helemaal op zichzelf aangewezen. Het arme dier zat onder de schurft en had veel pijn, maar niemand hielp hem.

Tot Megan Bowe, van Bowe’s Adoptable Rescue Pups, over hem hoorde. Ze ging direct naar hem toe en zag hoe ziek en broos hij was. Ze vertelde aan The Dodo:

“Ik moest bijna huilen toen ik zag hoe slecht hij eraan toe was. Hij liep echt op zijn laatste benen. Hij was depressief en kon amper opstaan.”

Het zogenaamde ‘monster’ bleek een Duitse herder te zijn. Ze bracht hem met spoed naar de dierenarts, die constateerde dat het onfortuinlijke dier ongeveer een jaar oud was en van alles mankeerde. Hij had onder meer schurft, een gebroken bekken en een gebroken staart. Waarschijnlijk was hij geraakt door een auto. In zijn jonge leven had hij al veel te veel meegemaakt.

weerwolf
De ‘weerwolf’ is een prachtige hond geworden | © Bowe’s Adoptable Rescue Pups

Maandenlang werd King verpleegd, hij had een scala aan medicijnen nodig, een operatie en fysiotherapie. Dankzij de goede verzorging groeide zijn vacht weer aan, leerde hij weer lopen en werd het voorheen doodongelukkige dier een vrolijke hond.

Aan het eind van de zomer was King eindelijk helemaal gezond en klaar voor adoptie. Een gezin had de voortgang van King op de voet gevolgd via de Facebookberichten van Bowe’s Adoptable Rescue Pups en wilde hem heel graag als huisdier. Ze hadden al drie honden, en zagen het helemaal zitten om King aan de roedel toe te voegen. De familie en hun honden besloten King te ontmoeten en de kennismaking verliep uitstekend. Kort daarna kon King naar zijn nieuwe huis. Hij heeft het geweldig naar zijn zin en vindt het heerlijk om rond te rennen en te spelen met de andere honden. Megan Bowe is zo blij dat King op zijn pootjes terecht is gekomen, dat ze onlangs een adoptiefeestje voor hem organiseerde.

“Ik ben zo dankbaar dat King een geweldig thuis voor altijd heeft gevonden. Hij is zo blij en is al erg gehecht aan de andere honden en zijn nieuwe eigenaren. Het is moeilijk om voor te stellen dat zo veel auto’s hem gewoon passeerden en nooit stopten. Niemand wilde hem meenemen of helpen, omdat hij er zo slecht uitzag. Er was maar een persoon voor nodig.”

Bron: The Dodo ©Animals Today Angelique Lagarde