Hoover leefde in Peru als circustijger van het Circo Africano, tot hij in 2015 door Animal Defenders International (ADI) in samenwerking met de Peruaanse overheid in beslag werd genomen. Een jaar later, op zijn 12e verjaardag, mocht hij naar de definitieve opvang van Big Cat Rescue in Tampa, Florida (VS). En ook daar is het een regenachtige junimaand, maar voor tijgers is het water puur genieten.

Hoover
Baden in de regen | Foto: screenshot video Explore Dogs / Cats

Hoover is de enige overlevende van een groep die naar schatting 6 tot 12 tijgers bevatte. Het verhaal van zijn bevrijding begint al in 2014, toen er een landelijk politieonderzoek plaatsvond naar het illegale circus. ADI  zat het circus op de hielen, maar dat dook onder en verdween uit zicht.

Het was dankzij een tip dat ADI op de hoogte werd gebracht van de verblijfplaats het circus, waarna een dramatische bevrijdingsactie volgde. Hoover kwam angstig, uitgeput en ziek aan op het ADI rescue center. Er gingen  maanden van intensieve medische zorg, oefeningen en rehabilitatie aan vooraf eer de tijger zover was dat hij naar zijn definitieve opvang van Big Cat Rescue mocht.

‘Swimming in the rain’
Op 23 april was het zover; de verjaardag van Hoover bleek een verhuizing in petto te hebben. Na een jaar noodopvang zette Hoover zijn eerste pootafdrukken in de grond van zijn nieuwe leefomgeving. Van een miserabel leven als circustijger naar een groot open stuk natuur.

En net als bij ons is het in Florida ook een regenachtige junimaand. Een week geleden werd onderstaande video met Hoover geplaatst. Tijgers zijn goede zwemmers, en hebben geen enkel probleem met water, zoals veel andere katten wel. De dikke regendruppels doen de tijger ook duidelijk plezier terwijl hij een bad neemt:

Redding
Bekijk hieronder het verhaal over de redding van Hoover:

Bron ©PiepVandaag.nl Bart van Riel