Tommy, een klein, rood eekhoorntje, werd liefdevol door een familie opgevangen omdat het beestje hulp nodig had. De eekhoorn kon niet goed rechtuit lopen en ze vreesden het ergste. Tot Jack Frost, de geredde huiskat van de familie te hulp schoot.
.

.
In dit Engelstalige filmpje wordt verteld hoe de eekhoorn met de familie in aanraking kwam en ze besloten om het beestje op te vangen. Maar zodra ze ontdekken dat de eekhoorn slechts een klein stukje rechtuit kan rennen en dan een u-bochtje maakt vrezen ze het ergste. Dit zou een neurologische aandoening kunnen zijn, al is dat speculeren.

In een helder moment besluiten ze om het eekhoorntje, dat met liefde en uit vrije wil onderdeel is geworden van de familie, aan de kat voor te stellen. Jack Frost is ook gered en heeft een bijzonder karakter. En vanaf dat moment waren ‘de dagen gevuld met gegiechel’, zoals ze het zelf omschrijven.

Sociale dieren

De twee bijzonder vrienden hebben inmiddels hun eigen Instagram account: @tommyredsquirrel en @furry.jack.frost.
.

Eekhoornopvang

Vind je een eekhoorn die hulp nodig heeft, neem dan contact op met Eekhoornopvang Nederland. Daar kan men precies vertellen wat er moet gebeuren. Bel bij spoedgevallen meteen met de dierenambulance uit jouw regio.

Bron:

©AnimalsToday.nl Bart van Riel