Nina Pham, de Amerikaanse verpleegster die hersteld is van ebola, heeft eindelijk haar hond Bentley weer in haar armen kunnen sluiten. Uit voorzorg werd haar trouwe viervoeter begin oktober in quarantaine geplaatst, toen bleek dat Pham besmet was geraakt met het virus.

ebolahond
Screenshot hereniging Nina en Bentley

Bentley is verzorgd op een marinebasis in Dallas en testte negatief voor besmetting. Afgelopen zaterdag mocht Pham Bentley weer mee naar huis nemen. Ze zei op deze emotionele dag:

“Ik heb het gevoel dat nu Bentley weer terug is in mijn leven, extra bevestigd wordt dat ik mijn leven ten volste moet leven met mijn beste vriend weer aan mijn zijde.”

Ze bedankte de mensen die zich over Bentley hebben ontfermd voor hun goede zorgen en hun compassie. Eerder werd Excalibur, de hond van de Spaanse verpleegster Teresa Romero Ramos, die ook besmet was geraakt met ebola, gedood uit angst voor mogelijke overdracht van de ziekte. Volgens de World Organisation for Animal Health (OIE) is er echter geen bewijs dat huisdieren een actieve rol spelen in de verspreiding van ebola.

Nina en Bentley waren erg blij elkaar weer te zien:

Bron ©PiepVandaag.nl