Opnieuw een hartverwarmend filmpje over twee verschillende diersoorten die met elkaar bevriend zijn. Vandaag het verhaal over een jong konijntje en een duifje dat nog maar net uit het ei is.

duifje
Samen delen ze een nestje | Foto: screenshot video

Het konijn en de duif werden binnengebracht bij de wilde dierenopvang Kildare Animal Foundation Wildlife Unit in Ierland. Het konijntje was erg zwak en zo jong dat het nog een deel van de navelstreng had. De leeftijd van het beestje werd geschat op twee weken. Voor de verzorging is het naar een pleegouder gebracht.

Het konijntje maakte een moeilijke tijd door en meerdere keren werd gevreesd dat het jonge dier het niet zou redden. Maar het bleek een vechtertje. Om het warm te houden is het in een incubator gelegd om het gebrek aan nestwarmte te compenseren.

Uit het nest gevallen
Niet kort daarna vond een vrouw een uit het nest gevallen duifje. Net uit het ei gekropen leken de overlevingskansen nihil, maar dezelfde pleegouder van het konijntje nam het duifje onder haar hoede. Ook dit kleintje moest in een incubator om te kunnen overleven, alleen: de pleegmoeder heeft er maar één…

En dus werd het duifje bij het konijntje gezet, en daaruit ontwikkelde zich de bijzondere vriendschap. De twee zochten elkaars warmte en veiligheid op en sindsdien kruipen ze na iedere maaltijd samen in mandje en vallen in een diepe slaap.

Helend
Omdat de eenzaamheid is verdreven zijn de kansen dat beide dieren het gaan redden met sprongen vooruit gegaan. En dat vinden wij een mooie gedachte om het weekend mee te beginnen. Bekijk het filmpje hieronder en weet dat niets zo helend is als liefde en vriendschap, voor mens en dier!

Bron ©PiepVandaag.nl Bart van Riel