Neushoorns zijn groot, wild en imponerend. Maar een neushoorn beschikt ook over een zachte, rustige kant en vormt een sterke band. Dat is vaak het geval met andere neushoorns, maar soms hebben ze een band van een meer ongebruikelijke aard. PiepVandaag zet twee mooie vriendschappen op een rijtje.

vriendschap
Gigi en Sir Fabian in gelukkige tijden | Foto © Nyaru Game Lodge

Omni en Digby
Omni was een jonge zwarte neushoorn die voor zijn eigen veiligheid was weggehaald bij zijn moeder. Zijn moeder was helaas blind en kon niet voor haar zoon zorgen, waardoor de jonge neushoorn erg verwaarloosd werd. De jonge wees was gelukkig niet lang alleen. Hij vond snel een vriend in een wrattenzwijn, genaamd Digby. Digby was ook een wees nadat zijn moeder was gedood door een roofdier.

De twee werden onafscheidelijke speelmaatjes die samen veel tijd doorbrachten. Digby het wrattenzwijn nam zelfs de taak op hem om Omni van zijn teken af te helpen. ’s Nachts lag Digby boven op Omni te slapen, beide bedekt onder een deken in Omni’s verblijf.

De verzorgers van het Lewa Wildlife Conservancy reservaat in Kenia, vertelde dat ze altijd samen waren en erg beschermend over elkaar.

Sir Fabian en Madame Gigi
PiepVandaag berichtte al eerder over Sir Fabian die recentelijk helaas is gestroopt in de Nyaru Game Lodge in Mosselbaai. Fabian de neushoorn was een favoriet onder de gasten en medewerkers. Hij was de enige overgebleven neushoorn op het reservaat, de andere neushoorns waren al verplaatst om stropers te ontmoedigen. De beslissing om Fabian te houden kwam onder andere door zijn populariteit bij bezoekers en vriendschap met Madame Gigi, de mopshond. Nyaru eigenaar Ruan Fouché beschrijft de dag dat ze elkaar ontmoetten als volgt:

“Madame Gigi zag Fabian en rende direct naar hem toe. Fabian keek toe hoe het kleine zwarte hondje hem benaderde en er was een hoop gesnuif, gehijg en gepuf. Maar vanaf dat moment waren de twee onwaarschijnlijke vrienden onafscheidelijk.“

Zodra ze elkaar zagen rende het hondje naar de neushoorn toe. Gigi gaf Fabian dan een lik en de twee volgden elkaar door het reservaat, aten wat lucerne en speelden samen. Tot het moment dat de neushoorn verdween richting de bossen voor zijn dagelijkse modderbad.
Sir Fabian zal ongetwijfeld gemist worden door zowel de mensen van het reservaat maar vooral door zijn speciale vriendin, Madame Gigi.

Bron: Fight for Rhinos ©PiepVandaag.nl Jasper Kromdijk