Brandweerman Hemmelsbach moest heel even achter zijn oren krabben toen hem gevraagd werd een grote slang uit een brandend huis te halen, maar hij ‘zou het voor elk levend wezen doen’ vertelde hij later. Dieren in nood kunnen gelukkig vaak rekenen op hulp van de brandweer, zoals geregeld op PiepVandaag.nl te lezen is. Meestal gaat het om honden en katten, maar de redders in nood helpen dieren van groot tot klein.

boa
Foto via Wikimedia Commons

In Muskegon, Michigan (Verenigde Staten) betrad brandweerman Scott Hemmelsbach dit voorjaar een brandend gebouw, om een boa constrictor genaamd Chocolate Chip te redden. Het dier was bijna 2 meter lang en woog 23 kilo.

‘Hij probeerde tegen de wand van het terrarium te klimmen om eruit te komen. De kamer stond vol rook en Chocolate Chip zat gevangen. Ik verwijderde de plaat aan de bovenkant en wist dat ik de boa aan de achterkant van zijn hoofd moest vastpakken. Hij werd erg actief; daar was ik blij mee, want dat betekende dat hij in orde was. Dit zou ik voor iedereen doen, mens of dier. Het is gelukkig goed afgelopen’, aldus Hemmelsbach.

Hamsterfamilie gered

Dat de brandweermannen- en vrouwen ook kleine knaagdieren letterlijk niet laten stikken  bleek gisteren, toen in een woonwagen in Lacey, Washington, brand uitbrak. Een familie hamsters werd gered en kreeg zuurstof toegediend. Zie de aandoenlijke foto hiervan hier. Hoewel een van de diertjes het helaas niet heeft overleefd, is de rest wel in orde.

Via Twitter liet een brandweerman weten getraind te zijn in het redden van dieren uit een brandend huis:

Bronnen: TakePart, Metro, Nu.nl ©PiepVandaag.nl Angelique Lagarde