Het zal je maar gebeuren: je rijdt nietsvermoedend in de auto, zie je ineens een kitten uit een rijdende auto stuiteren! Is hij uit het raam gegooid? Stak hij de weg over? Dit gebeurde een Belgische automobilist onlangs. Hij reed zo’n 50 km per uur en zag het meest onwaarschijnlijke gebeuren. 

Bommel
Foto: Zwerfkat in Nood

Een kitten had zich blijkbaar verstopt onder de motorkap van een auto. Maar hij viel er tijdens het rijden uit, op de rijbaan, midden in het verkeer! Hij kwam al tuimelend en tollend met een knal op de grond. De man kon hem nog maar nét ontwijken. Onmiddellijk schoot hij in actie! Hij zette zijn auto langs de kant van de weg en griste het kleine katertje snel van de grond. Hij zag meteen dat de diertje ernstig gewond was en besloot eerst naar de dierenarts te rijden. Vervolgens werd Zwerfkat in Nood gebeld.

De dierenarts in kwestie had zelf een spoedgeval en zette hem even in een hokje. Toen ze terug kwam, heeft Zwerfkat in Nood het arme diertje, die erg veel pijn leed, opgehaald. Er stak een bot uit zijn pootje en zag er gehavend uit. Gelukkig was het pootje niet gebroken, maar het vel was van zijn huidje gerukt en hij had schaafwonden. Hij moest een nachtje bij de dierenarts blijven. Onder narcose werd hij uitgebreid onderzocht.

Nu gaat het gelukkig goed met de kitten, hoewel hij psychisch wel een klap opgelopen van het avontuur: hij is behoorlijk schuw. Bommel, zoals het katje is genoemd, zal worden gesocialiseerd en daarna worden aangeboden ter adoptie. Dat Bommel zo’n ernstige val heeft overleefd is mag een groot wonder genoemd worden.

Wil je graag een kat adopteren? Kijk dan eens op de website van Zwerfkat in Nood.

Bron: Zwerfkat in Nood ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk ArmorWord nu maandelijks donateur en ontvang de prachtige kalender van varken Sam in de bus

Word donateur