Een blinde labrador retriever is na een week vermist te zijn geweest weer terug bij zijn familie. Na zeven dagen zonder een teken van leven, begonnen de baasjes van de 12-jarige Sage de hoop te verliezen, totdat een wandelaar in Noord-Californië een opvallende ontdekking deed.

blinde labrador retriever
Foto: Dan Estrada

Sage liep eind februari weg van de familie Cole in Boulder Creek en ondanks hulp van buren en vrienden werd zij niet terug gevonden. Het was een regenachtige winter met koude nachten en na berichten over de bergleeuw, vreesden de Coles het ergste.

Op de achtste dag was buurman Dan Estrada aan het wandelen, met zijn twee honden en een vriend, toen hij de licht gekleurde vacht van Sage spotte.

“Ik dacht eerst dat het een plastic zak in het water was. Mijn zicht is niet heel erg goed, dus pas toen ik dichterbij kwam zag ik dat het een witte labrador was die levenloos in de stroom dreef. Ze had haar kin net boven het water.”

Dan dacht dat de hond dood was en was bezig met bedenken hoe het slechte nieuws aan zijn buren te vertellen, toen Sage haar kop optilde. Dan rende het water in en pakte Sage stevig was. De hond was zo zwak dat ze niet eens kon lopen. Met een nieuwe regenstorm op komst had Sage het waarschijnlijk niet langer vol kunnen houden.

Dan draagt Sage over zijn schouders het steile, gladde terrein op naar de auto. Zijn vrouw en kinderen wachtten daar op hem. De tranen vloeiden toen ze met Sage in de auto op weg waren naar de Coles. Beth Cole vertelt:

“Ik kan niet genoeg benadrukken hoe dankbaar ik ben voor de steun van iedereen. Het is geweldig. Mensen brengen snacks voor haar langs en een buurman heeft zelfs een biefstuk voor haar gebakken.”

Sage kan thuis nu heerlijk bijkomen van haar lange trip.

 

Bron ©AnimalsToday Sophie Janssen