Kinderen opvoeden en beschermen is ook voor olifanten een lastige taak. Voor hun eigen veiligheid moeten de kleintjes leren om te gehoorzamen. Maar als babyolifantje wil je wel eens iets anders.

babyolifant
Met zachte aandrang | Foto: screenshot video The Hide Safari Camp/YouTube

Voor olifanten is het nemen van een modderbad niet alleen belangrijk, ze genieten er ook erg van. Het olifantje uit de video groeit op in het Hwange National Park in Zimbabwe. Tijdens het dagelijkse bad houdt de moeder haar kalf goed in de gaten, want het water is dieper dan de pootjes van het olifantje lang zijn.

Bescherming
De modder beschermt tegen bacteriën, hinderlijke teken en uitdroging door de straling van de zon. De modder is ook de reden dat veel olifanten een roestbruine kleur hebben. Het kleintje wordt zelfs een keer helemaal ondergedompeld, maar direct daarna naar de kant geduwd. Moeder vindt het welletjes en met zachte aandrang leidt ze haar kind weg van de poel. Alleen daar denkt het kleintje anders over…

Een klein olifantje met een groot karakter, dat niet zomaar op andere gedachten te brengen is. Bekijk met eigen ogen hoe lastig opvoeden kan zijn, ook voor olifanten:

Bron ©PiepVandaag.nl Bart van Riel