Boeddhistische activisten hebben deze week 160 honden gered van het slachthuis in het Chinese Changchun. 

honden gered
In het asiel van Wang Yan | Foto: via Lynda Faure

Dierenliefhebber Rita Wong heeft beelden naar buiten gebracht van een hondentransport in China. Activisten gingen naar het slachthuis in Changchun om gebeden te zingen voor de honden voordat ze zouden sterven. Bij het slachthuis aangekomen is te zien hoe er vrachtwagens vol honden in kooien komen aanrijden. De trucks worden gelost. En alsof het goederen zijn, worden de honden met grijpers uit de wagens gehaald en in andere kooien gesmeten.

Door middel van lobbyen en connecties is er geld opgehaald om de honden te redden. In eerste instantie lukte het 90 honden weg te halen, een dag later kwamen daar nog 70 dieren bij. Onder de 160 geredde honden zijn pups, een zwangere Border Collie en getraumatiseerde Dalmatiërs. De honden zijn overgebracht naar het asiel van Wang Yan, waar Animals Today eerder over schreef. In zijn opvangcentrum verblijven op dit moment meer dan 4000 geredde honden.

In China is de handel in honden en katten en het consumeren van deze dieren niet verboden. Het vlees wordt als een delicatesse gezien en inwoners beschouwen de hondenvleesfestijnen als een eeuwenoude traditie. Waar die traditie eigenlijk precies vandaan komt is een mysterie. Naar schatting worden er jaarlijks in China 10 tot 30 miljoen honden geslacht. Er komen gelukkig steeds meer activisten en organisaties bij die de honden, of in ieder geval een deel ervan, proberen te redden. Ook wordt wereldwijd steeds meer geprotesteerd tegen dit wrede gebruik. De 160 honden die gedoemd waren op barbaarse wijze gedood te worden, krijgen nu gelukkig een nieuwe kans bij Wang Yan en zijn medewerkers.

Waarschuwing: schokkende beelden.

Bron: Facebook Rita Wong © Animals Today Sophie Janssen


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.