#GNvdD: 160 honden gered van het slachthuis (video)

Boeddhistische activisten hebben deze week 160 honden gered van het slachthuis in het Chinese Changchun. 

honden gered

In het asiel van Wang Yan | Foto: via Lynda Faure

Dierenliefhebber Rita Wong heeft beelden naar buiten gebracht van een hondentransport in China. Activisten gingen naar het slachthuis in Changchun om gebeden te zingen voor de honden voordat ze zouden sterven. Bij het slachthuis aangekomen is te zien hoe er vrachtwagens vol honden in kooien komen aanrijden. De trucks worden gelost. En alsof het goederen zijn, worden de honden met grijpers uit de wagens gehaald en in andere kooien gesmeten.

Door middel van lobbyen en connecties is er geld opgehaald om de honden te redden. In eerste instantie lukte het 90 honden weg te halen, een dag later kwamen daar nog 70 dieren bij. Onder de 160 geredde honden zijn pups, een zwangere Border Collie en getraumatiseerde Dalmatiërs. De honden zijn overgebracht naar het asiel van Wang Yan, waar Animals Today eerder over schreef. In zijn opvangcentrum verblijven op dit moment meer dan 4000 geredde honden.

In China is de handel in honden en katten en het consumeren van deze dieren niet verboden. Het vlees wordt als een delicatesse gezien en inwoners beschouwen de hondenvleesfestijnen als een eeuwenoude traditie. Waar die traditie eigenlijk precies vandaan komt is een mysterie. Naar schatting worden er jaarlijks in China 10 tot 30 miljoen honden geslacht. Er komen gelukkig steeds meer activisten en organisaties bij die de honden, of in ieder geval een deel ervan, proberen te redden. Ook wordt wereldwijd steeds meer geprotesteerd tegen dit wrede gebruik. De 160 honden die gedoemd waren op barbaarse wijze gedood te worden, krijgen nu gelukkig een nieuwe kans bij Wang Yan en zijn medewerkers.

Waarschuwing: schokkende beelden.

Bron: Facebook Rita Wong © Animals Today Sophie Janssen

Gerelateerde artikelen:

Reacties

 1. Het moet echt stoppen!!
  Dit kan gewoon niet, wat voor mensen zijn dat ?
  Waardeloos mensen die geen hard hebben
  Een hond en kat is toch niet op te eten

  Het moet verboden worden, dit moet stoppen

 2. esther vd hoeven zegt:

  al dat dierenleed, vreselijk, helemaal om te lezen dat er ook zwangere honden bij zitten, om zo een manier zou ik zo een puppy in huis nemen ook al is dat wat lastig, maar wees eerlijk die rot festivals voor honden en katten slachten en eten slaat nergens op. ze kunnen beter zorgen dat er van die lui heel wat minder zijn. en als de honden als ook katten geholpen worden heb je dat ook voor elkaar. ik hoop echt van ganse harte dat deze geredde honden een veilig thuis krijgen, alleen niet in een land die vreet festivals houd om honden en katten te eten. dit is echt uit den boze. dus chinezen moeten zichzelf maar even afknallen

 3. Tina Michelakis zegt:

  Dit ontoelaatbaar en onmenselijk gedrag waar zoveel dieren zo hard moeten leiden gemarteld om een vreselijke dood te hebben voor een bijgeloof moet onmiddellijk gestopt worden

 4. Elisabeth zegt:

  For me enough to never ever visit this apalling land with their primate behaviour. YUCK! Sick people… But are they people I ask you. Anyway, not human people.

 5. It makes me sick Hoe they treat these poot animals in China. . This country should be ashamed of their so called cultural manners !!! Let s alle Do something about it please as soon as possible

 6. lucas homminga zegt:

  ben zeer tegen dit leed dieren hebben ook gevoel en honden en katten zijn geen slachtvee

 7. Ina Kornblum zegt:

  Stopp this !

 8. jacqueline oude Bennink zegt:

  Dit dierenleed kunnen we alleen stoppen met een cultuurverandering, gedragsverandering van de inwoners. Leer de mensen respect voor dieren hebben. Zorg internationaal dat de leiders van de landen dierenleed verbied. Consumenten geen bont willen kopen en zich hier massaal over uitspreken. Een dier is geen product.

 9. Please stop this 😢😢😢

  • Rita Wong zegt:

   Thank you for publishing this! Yulin is a dot on the dog-meat map of China. This is one of three biggest slaughterhouses in Changchun, China that kills between 5,000-7,500 dogs on daily basis.