De eigenaren van een opvang met wilde dieren in Colorado, Amerika hebben de 11 inwoners van de opvang laten euthanaseren. Volgens de eigenaren was de veiligheid van de dieren in het geding vanwege regelmatige overstromingen.

euthanaseren leeuwen
De opvang heeft onder andere drie leeuwen laten euthanaseren | Screenshot video BrandNews

In Lion’s Gate Sanctuary in Elbert County, een county in Colorado, woonde leeuwen, tijgers en beren. Volgens de eigenaren konden ze, door de vele overstromingen in het gebied de afgelopen twee jaar, niet goed genoeg voor de dieren zorgen. Een verzoek om de opvang te verplaatsen werd door de Elbert County raad van commissarissen afgewezen. De eigenaren vonden dat ze ‘geen andere optie’ hadden om de veiligheid van de dieren te garanderen. De opvang euthanaseerde in totaal drie leeuwen, drie tijgers en vijf beren

Afgewezen verzoek
De opvang had een verzoek gedaan om de locatie 32 kilometer te verplaatsen. Volgens commissaris Grant Thayer was het verzoek afgewezen ‘omdat de gemeenschap dan het beste zou worden gediend.’ Mensen uit het gebied waar de opvang naartoe wilde verhuizen, hadden aangekaart dat de opvang niet geschikt was voor de wijk. Ze maakten zich zorgen om de veiligheid en geluidsoverlast van de leeuwen. De eigenaren gaven aan dat de dieren oud waren en geen veiligheidsrisico’s met zich mee zouden brengen. Ook zouden de leeuwen maar één keer per dag enkele seconden brullen.

Geen regels overtreden
Toch besloot de raad van commissarissen het verzoek af te wijzen. De eigenaren besloten daarop de dieren te euthanaseren. De Colorado Parks and Wildlife Department gaf aan dat ze op de hoogte waren van het euthanaseren van de dieren en dat er geen regels waren overtreden.

Verontwaardiging
Pat Graig, de eigenaar van een andere opvang voor wilde dieren in Colorado was verbaasd dat de eigenaren geen andere plek voor de dieren hadden geprobeerd te vinden. Zo zei hij:

“Omdat Lion’s Gate zo weinig dieren heeft, hadden ze de dieren makkelijk kunnen herplaatsen bij een andere opvang. Ik kan garanderen dat vele organisaties graag hadden willen helpen.”

Bron The Mercury News © Animals Today Nadine van Wissen