Hoe respectloos sommige mensen met dieren omgaan bleek gisteren wel weer toen tussen de fietsen en auto’s in Utrecht een geit werd gevonden. Het dier stond vastgebonden aan een kliko aan de Ina Boudierlaan bij het studentencomplex.

Geit

Bewoners van het woonwagenkamp tegenover het studentencomplex alarmeerden Stichting Huisdieren Meldpunt Utrecht. Helaas bleek er bij de dierenopvangcentra in de wijde omgeving nergens plek voor de geit. Uiteindelijk is het dier midden in de nacht met de dierenambulance naar Groningen gebracht.

Of de geit de dupe is geworden van een zogenaamde studentengrap is niet bekend. Bea Keijzer van Stichting Huisdieren Meldpunt Utrecht zegt hierover:

“Ik vermoed dat de eigenaar er gewoon vanaf wilde en hem daar bij het vuil heeft gezet. Er zijn niet veel geiten in Utrecht, dus als studenten hem hadden gestolen, dan hadden zij het dier van buiten de stad moeten meenemen naar hun huis. “

Keijzer is nog boos over het feit dat het arme dier zo gestrest was en uiteindelijk nog eens helemaal naar Groningen gebracht moest worden, omdat geen enkele opvang in de buurt het dier kon opvangen.

De geit had een oormerk, dus naar verwachting kan het niet lang duren voordat de eigenaar van het dier wordt gevonden. Mensen die mogelijk meer weten over de herkomst van het dier worden verzocht contact op te nemen met Dierenopvangcentrum Groningen.

Bron: De Telegraaf ©PiepVandaag.nl