Volgens het magazine Mother Jones is het programma Call of the Wildman van Animal Planet, net zoals bijna alle andere realityshows tegenwoordig, vooraf opgezet. Bij het programma zouden al verschillende dieren om het leven zijn gekomen.

Call of the Wildman - Animal Planet

Mother Jones maakte een filmpje waarin interviews te zien zijn met onder andere Karen Bailey. Zij is eigenaar van de non-profit kliniek voor spoedeisende hulp in het Kentucky Wildlife Centrum en is tevens wasbeer specialist. Drie wasbeertjes zonder ouders werden in april 2012 in het programma Call of the Wildman van Animal Planet binnengebracht bij haar. Ze waren toen al bijna dood.

Call of the Wildman werkt samen met Sharp Entertainment, een bedrijf gespecialiseerd in ‘neppe’ realityseries. Verschillende medewerkers van Sharp vertelden aan Mother Jones hoe het productiebedrijf kijkers op het verkeerde been wilde zetten. Bijvoorbeeld door uitwerpselen van dieren na te maken van chocoladerepen.

In de aflevering van Call of the Wildman worden de drie pasgeboren wasbeertjes gevonden onder een huis. Ze vinden deze dieren met behulp van de moeder van de kleintjes. Achteraf bleek de moeder een mannetje te zijn en bleken de wasbeertjes al een aantal dagen daarvoor gevonden te zijn. Ze werden onder het huis geplaatst zodat de kijkers zouden denken dat het een echte reddingsactie betrof.

Al snel overleed de lichtste wasbeer. Volgens Bailey is het mogelijk dat de wasbeertjes het in de natuur ook niet overleefd zouden hebben, maar wanneer de diertjes eerder overgebracht zouden zijn naar het opvangcentrum zouden ze het waarschijnlijk alle drie hebben overleefd volgens haar.

Mother Jones noemt nog andere voorbeelden van dieren die zijn overleden naar aanleiding van shows van Animal Planet. Zo zouden onder andere ook een paar vleermuizen zijn omgekomen tijdens het filmen van een show.

Did Animal Planet mistreat its stars to reality drama?

Bron ©PiepVandaag.nl Jaimy Visser