Volgend jaar draait de film De Wilde Stad van dezelfde makers als De Nieuwe Wildernis in de bioscoop. In de film is de Amsterdamse natuur te bewonderen. Maar wie denkt dat hij voor het echte Amsterdamse wildlife naar de bioscoop gaat komt bedrogen uit. De makers van De Wilde Stad hebben namelijk gebruik gemaakt van een dierencastingbureau.

Wilde Stad
Abatutu | Foto: screenshot trailer De Wilde Stad

In de film schittert Abatutu van bureau Catvertise. Maar heeft hij het wel echt naar zijn zin tussen al die mensen? Nee zeggen voorbijgangers die toevallig op de set van de film zijn terecht gekomen. Abatutu moest tientallen keren heen en weer lopen tussen de menigte totdat het perfecte shot op camera was vastgelegd. Mike uit Amsterdam was één van die passanten en laat aan Piepvandaag.nl weten:

“Ik kwam per toeval op de set van de film De Wilde Stad terecht waar ze op dat moment bezig waren met het maken van opnames met kat Abatutu. De opnames zagen er onnatuurlijk uit en de kat kwam bang over. Zelf vind ik het tegen de natuur ingaan om katten op deze manier voor een film te gebruiken.”

Suggestie
De makers van de De Wilde Stad suggereren dat in hun film de wilde dieren uit Amsterdam worden getoond, maar ingehuurde kat Abatutu is er daar zeker geen van. Leuk voor zijn baasje dat hij een zakcentje verdient met de verhuur van zijn kat, maar zo te zien vindt Abatutu het spelen van zijn filmrol zelf een stuk minder prettig.

Bekijk hieronder de trailer van De Wilde Stad:

Bron ©PiepVandaag.nl Lianne Raat