Een exotische aap uit Latijns-Amerika, de Mono Tití (Saimiri oerstedii citrinellus), is gered uit een woning in de Colombiaanse hoofdstad Bogota. Buren zagen het dier en sloegen alarm bij de lokale autoriteiten. Uiteindelijk werd het dier gered door de milieupolitie.

exotische aap
Exotische aap gered uit woning in Bogota, Colombia | Foto: Politie Bogota

Er wordt nu onderzoek gedaan naar de reden van de aanwezigheid van het aapje in het huis. Het dier werd gevonden in een ruimte in het dak van de woning. De politie vermoedt dat het aapje daar werd bewaard voor de verkoop. De gezondheid van het dier wordt op dit moment onderzocht. Later, wanneer het dier in goede conditie verkeert, zal het vrijgelaten worden in zijn natuurlijke habitat.

In Colombia is het verboden om wilde dieren te houden of te verhandelen. Dergelijke praktijken kunnen leiden tot het opleggen van gevangenisstraffen tot negen jaar en forse boetes. De straf kan hoger uitvallen als het dier tot een bedreigd diersoort hoort. De Colombiaanse regering voert een hevige strijd om de wilden dieren in het land te beschermen. Deze worden ernstig bedreigd door de illegale handel voor verkoop in Colombia en in het buitenland.

Bronnen: LaFM, El Espectador ©AnimalsToday.nl Estefanía Pampín Zuidmeer