Op woensdag 27 mei heeft een inspecteur van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) in de regio Dordrecht een ernstig verwaarloosde hond weggehaald uit een woning. Het dier was sterk ondervoed.

verwaarloosde hond
Foto: Dierenbescherming

Al begin mei kwam er een melding binnen via landelijk meldpunt 144 over een verwaarloosde hond, waarna er een inspectie werd gedaan. In de woning, die vervuild was, trof de politie een vermagerde hond aan die er slecht uit zag. De eigenaresse was thuis en de inspecteur van de LID heeft in opdracht van RVO.nl* haar opdracht gegeven om nog diezelfde dag met de hond naar de dierenarts te gaan. Deed ze dit niet, dan zouden er maatregelen volgen.

Na een volgende controle bleek dat de vrouw niet aan de eisen van de inspecteur van de LID had voldaan en dat de gezondheid van de hond was verslechterd. Hierop heeft de inspecteur de hond, met toestemming van RVO.nl, direct naar een dierenarts gebracht, die constateerde ‘ie nog maar de helft van zijn normale gewicht woog’ en niet meer terug kon naar de eigenaresse. De dierenarts verleende direct eerste hulp en gelukkig begon de hond weer wat te eten en te drinken.

De viervoeter is vervolgens is hij naar een opvangadres gebracht, waar hij verder wordt behandeld en hopelijk zal herstellen. Voor de vrouw is hulp gezocht.

*De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) is onderdeel van het ministerie van Economische Zaken en ziet onder andere toe op de naleving van de Wet Dieren. Bij constatering van overtredingen kan deze dienst onder bestuursdwang maatregelen opleggen om de situatie van de dieren te verbeteren en/of de dieren in bewaring te laten nemen. Het Openbaar Ministerie bepaalt in iedere zaak of de betrokkene een strafbeschikking krijgt – vaak een boete – of dat de zaak voor de rechter zal worden gebracht.

Bron: Dierenbescherming ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.