In New Hampshire, Verenigde Staten, is een jonge eland gered nadat hij zelf niet meer uit het zwembad kon klimmen waarin hij was gevallen. Door een houten trap te maken en het dier met een touw te begeleiden, kon de jonge eland met behulp van medewerkers van de vis- en wildafdeling van New Hampshire er uiteindelijk zelf uitklimmen. Het dier kwam waarschijnlijk in het zwembad terecht doordat het paarseizoen is gestart; hierdoor dwalen de dieren rond en leggen ze de lange afstanden af, op zoek naar een partner.

eland
‘Moose on the loose’ – eland wordt gered uit zwembad | Foto: Pixabay

Medewerkers van de vis- en wildafdeling van New Hampshire werden vorige week dinsdag gebeld om een jonge eland te verwijderen uit een zwembad in Bedford. Tot laat in de avond probeerde ze het dier uit het zwembad te helpen, maar tevergeefs. Die nacht moest de jonge eland nog één keer in het zwembad verblijven, totdat de medewerkers de volgende ochtend terugkwamen met een houten trap. Op een video van de vis- en wildafdeling is te zien hoe de eland heen en weer aan het kijken is terwijl het team een touw vasthoudt en zo het dier proberen aan te moedigen om richting de houten trap te lopen aan de rand van het zwembad. Door middel van de trap kon de stier eindelijk zelf uit het zwembad klimmen! Nadat hij uit het water was geklauterd, rende hij weer terug de bossen in.

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode
Volgens een medewerker van de vis- en wildafdeling had het voorval te maken met het feit dat het paarseizoen is gestart voor de eland. “De jongere elanden dwalen rond en leggen lange afstanden af om een vrouwtje te vinden”, aldus Col Kevin Jordan.

Bron:

©AnimalsToday.nl Joy de Vos