Toen Jared Piper hem ontdekte leek de hond in een tuin in de Amerikaanse staat Arizona alles behalve speels. En gesteld op mensen leek hij allerminst. Niet echt verwonderlijk als je bedenkt dat het dier al zijn hele leven aan een ketting lag en naar iedereen blafte die er voorbij kwam. Op een dag besloot Jared te stoppen bij het hek en contact te maken met de hond. Dat werd de redding voor “Rusty Diamond”.

eindelijk vrijheid voor hond Rusty
Still YouTube

Rusty bleek een hele vriendelijke, maar oh zo eenzame, hond te zijn. Jared ging iedere dag langs, maar het duurde nog een hele tijd voordat hij het vertrouwen van het dier had gewonnen. Eindelijk schuurde de hond met zijn kop langs het hek, zodat hij geaaid kon worden en kwispelde hij zelfs met zijn staart.

De leefomstandigheden van de hond waren echter nog steeds verschrikkelijk. Jared had Rusty nooit anders gezien dan aan de ketting, zijn lijf zat onder de vliegen en er groeide een tumor aan zijn buik. Deze hond moest gered worden.

Op een dag toen Jared Rusty aan het aaien was, kwam zijn baasje naar buiten. Ze vertelde dat Rusty een “gemene” hond was en daarom al meer dan tien jaar aan de ketting lag. Jared gaf aan niet meer weg te gaan zonder de hond. De vrouw weigerde in eerste instantie, maar na wat aandringen gaf ze Rusty uiteindelijk toch aan Jared mee. En daar wandelde Rusty voor het eerst in tien jaar in vrijheid over straat. In het begin heel onwennig, maar naar verloop van tijd steeds enthousiaster. Daarna volgde een goede wasbeurt en uiteindelijk werd Rusty een vrolijke en gezonde hond.

Helaas kon zijn redder hem niet adopteren, maar gelukkig diende zich als snel een geweldig adoptiegezin aan. In een groot huis met een grote tuin en andere honden vond Rusty eindelijk, na tien ellendige jaren, zijn paradijs op aarde. En dat gewoon omdat iemand de moeite deed te stoppen bij die vreselijk blaffende en “valse” hond aan de ketting.

Hulde voor Jared Piper!

Bekijk hieronder een videoreportage over Rusty Diamond:

Bron: HLN.be ©PiepVandaag.nl


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.