Compassion in World Farming presenteert “YOUR FARM”

Gisteren presenteerde Compassion in World Farming Nederland (CIWF) “YOUR FARM”: een unieke speelgoedboerderij met satirische online game, die laat zien hoe het er werkelijk aan toe gaat op de boerderij. Op het eerste gezicht lijkt de boerderij op een gewone speelgoedboerderij, maar als je de deuren opent, ontdek je de verscholen problemen van de vee-industrie, zoals het gebruik van kooien, antibiotica, en soja voor veevoer.

Your Farm

Geert Laugs, directeur Compassion in World Farming Nederland:

“Wij geven kinderen nog altijd een vertekend, romantisch beeld mee van het leven op de boerderij. Met vrolijke boeren en boerinnen en varkens die lekker buiten lopen. Zo ging het er misschien 100 jaar geleden aan toe, maar vandaag leven we in een tijd van megastallen.”

Het speelgoed en de online game zijn dan ook niet bedoeld voor kinderen, maar brengen op ludieke wijze een belangrijke boodschap over aan volwassenen. Geert Laugs:

“Ons intensieve voedselsysteem is compleet doorgeslagen en de dieren, maar ook de aarde en de mensen zijn de dupe.”

In een satirische “TV commercial” wordt de speelgoedboerderij aangeprezen:

De houten speelgoedboerderij is echter one-of-a-kind en niet te koop. Via de bijbehorende online game kan iedereen YOUR FARM ontdekken. Op ludieke wijze wordt de gebruiker meegenomen in de wereld van de intensieve veehouderij, waarin dieren zoveel en zo goedkoop mogelijk vlees, zuivel en eieren moeten produceren, met alle problemen van dien. Het overmatig gebruik van antibiotica, het kappen van regenwoud voor de productie van veevoer, en het gebrek aan leefruimte voor de dieren komen al spelend aan bod.

Your Farm

#FarmFixers

Toch is er niet alleen slecht nieuws. YOUR FARM laat ook zien dat wij de keuze hebben. Door alle dieren uit de houten speelgoedboerderij te halen en deze te ontvouwen, ontstaat een weide. Dit staat symbool voor de manier waarop we ons voedselsysteem kunnen verbeteren: door dieren uit de veefabrieken te halen en op extensieve, duurzame wijze op het land te laten leven. In de game kan de gebruiker ook kiezen de “farm” te “fixen” en, als “#FarmFixer”, in actie te komen voor een duurzame, diervriendelijke en gezonde veehouderij.

Your Farm

Internationaal

YOUR FARM is in Groot-Brittannië al een groot succes gebleken.Sinds de lancering enkele weken geleden speelden al meer dan 11000 mensen de online game en registreerden zich als #FarmFixers. Met name de Britse media gericht op ouders en op design besteedden veel aandacht aan YOUR FARM, en de website won al een CSS Design Award. Tevens verschijnt van YOUR FARM een Poolse, Italiaanse, Amerikaanse en Franse versie.

Persbericht CIWF


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.