Egeltje gespiest op riek

Het egeltje werd gevonden in de tuin van de dierenbeul in het Belgische Genk door een buurman. Hij hoorde telkens een vreselijk gegil. Het geschreeuw leek van een dier te komen dat enorme pijnen doorstond. Een eerste zoektocht naar het diertje bleek onsuccesvol.

Enkele uren later weerklonk het gekerm nog steeds en de man vervolgde zijn zoektocht. Uiteindelijk zag hij in een naburige tuin een verschrikkelijk tafereel. Hij zag het egeltje aan de grond gespiest met een riek, midden op een grasveldje. Het dier schreeuwde het uit van de pijn.

Egeltje gespiest op riekToen de man wat bekomen was nam hij zo snel mogelijk contact op met het Natuurhulpcentrum.  Twee medewerkers en ook de politie kwamen ter plaatse. Er werd besloten de egel niet direct van de riek te halen maar mee te nemen naar het Natuurhulpcentrum voor verder onderzoek en behandeling.

De egel werd verdoofd en er werden röntgenfoto’s genomen. Het diertje werd van de riek gehaald en verblijft ter observatie op de spoedafdeling. De verwondingen zijn zwaar en de overlevingskansen zijn onzeker.

Ondertussen is het duidelijk geworden dat de egel moedwillig aan de grond is gespiest. De politie stelde een proces-verbaal op, egels zijn beschermde dieren. Waarom de vrouw in kwestie het überhaupt heeft gedaan is niet duidelijk.

Bron ©PiepVandaag Erna van der Ploeg

Gerelateerde artikelen:

Reacties

 1. Waar woont ze? Mag wat mij betreft openbaar, net zoals pedofielen.
  Mensen met dat besefloze, onnodig machtsvertoon verdienen het niet te leven.
  Heb respect voor al dat leeft. Zeker wat gemist in d’r jeugd of inderdaad niet goed snik.
  Opsluiten die hap, maar ja, dat gebeurt natuurlijk niet. Of even terugspiezen om
  wat empathie te bewerkstelligen. Om te kotsen dit. Je bent hartstikke ziek in je kop
  wanneer je zoiets flikt. Waarom worden dit soort mensen niet gemonitord en voorgelicht
  om herhaling te voorkomen… Bah, ik hoop op karma.

 2. Lies Lok zegt:

  Ohhhhhhh wat verschrikkelijk, wat een pijn heeft dit prachtige beestje geleden. Nog nooit heb ik een egel horen schreeuwen van pijn, gelukkig maar. Vaak liggen ze dood op de weg en hoop ik dat het in een keer gebeurd is. En degene die dit op haar/zijn geweten heeft…pas maar op dat ik je niet tegen kom, want ik heb nog veel meer tuingereedschap!!!!!!!! Arm beestje, R.I.P. Zo onzinnig dit!!

 3. wat een SUPERRRRR buurman zeg!!
  jammer dat het egeltje het niet gehaald heeft.
  Waarom doet iemand zoiets toch???

 4. Ik mag hopen dat er een special plek in de hel gereserveerd is voor dit wijf.

 5. Waar gaat dit over? Waarom doen mensen dit nog. Snappen mensen dan echt niet dat dieren ook gevoel hebben? Ik hoop maar dat het egeltje het haalt.

 6. Lisette zegt:

  Wat verschrikkelijk zeg.
  Hoe kunnen mensen :(
  Die vrouw is echt niet goed snik!!

 7. Erna van der Ploeg zegt:

  Net een bericht ontvangen uit België, het arme diertje is aan de verwondingen overleden.Rest in Peace kleintje!!

 8. Wat een vreselijk nieuws…..

  Ontzettend fijn dat de buurman is gaan zoeken….! Dat siert hem zeer zeker!

 9. GlasgowGirl zegt:

  Achterlijk, wie haalt het nou in godsnaam in zijn/haar hoofd om een egeltje te spiezen ? Opsluiten, die vrouw. Ze is niet goed wijs.