Het egeltje werd gevonden in de tuin van de dierenbeul in het Belgische Genk door een buurman. Hij hoorde telkens een vreselijk gegil. Het geschreeuw leek van een dier te komen dat enorme pijnen doorstond. Een eerste zoektocht naar het diertje bleek onsuccesvol.

Enkele uren later weerklonk het gekerm nog steeds en de man vervolgde zijn zoektocht. Uiteindelijk zag hij in een naburige tuin een verschrikkelijk tafereel. Hij zag het egeltje aan de grond gespiest met een riek, midden op een grasveldje. Het dier schreeuwde het uit van de pijn.

Egeltje gespiest op riekToen de man wat bekomen was nam hij zo snel mogelijk contact op met het Natuurhulpcentrum.  Twee medewerkers en ook de politie kwamen ter plaatse. Er werd besloten de egel niet direct van de riek te halen maar mee te nemen naar het Natuurhulpcentrum voor verder onderzoek en behandeling.

De egel werd verdoofd en er werden röntgenfoto’s genomen. Het diertje werd van de riek gehaald en verblijft ter observatie op de spoedafdeling. De verwondingen zijn zwaar en de overlevingskansen zijn onzeker.

Ondertussen is het duidelijk geworden dat de egel moedwillig aan de grond is gespiest. De politie stelde een proces-verbaal op, egels zijn beschermde dieren. Waarom de vrouw in kwestie het überhaupt heeft gedaan is niet duidelijk.

Bron ©PiepVandaag Erna van der Ploeg