Duitse brandweer redt 500 oververhitte varkens

Zo’n 500 varkens afkomstig uit Nederland zijn gisteren langs de snelweg bij het Duitse Gelsenkirchen door de brandweer gered van oververhitting. De Nederlandse transporteur kampte met een lekke band, maar het duurde uren eer er hulp kwam. Al die tijd stonden de varkens op een parkeerplaats in de brandende zon.

oververhitte varkens

De oververhitte varkens | Foto: © Duitse politie

Het voorval begon ’s ochtends rond half 10 op één van de heetste zomerdagen sinds mensenheugenis, met op veel plaatsen temperaturen van 35 graden of zelfs hoger. In die verzengende hitte strandde het transport met varkens, op ongeveer een uur van het einddoel. Omdat de chauffeur uren moest wachten op de hulp voor het verwisselen van de lekke band moesten de varkens het al die tijd zonder enige verkoeling doen.

Samengeperst
Dankzij de snelwegpolitie van Recklinghausen werd rond het middaguur de brandweer van Gelsenkirchen om hulp gevraagd. Volgens de politie waren de dieren erg onrustig en stonden de oververhitte varkens samengeperst bij de ventilatieopeningen van de vrachtwagen. Toen de brandweer arriveerde ontbeerden de varkens al enkele uren water en verkoeling, vandaar dat de politie de chauffeur verbood om verder te rijden.

oververhitte varkens

7000 liter water was nodig om verkoeling te brengen | Foto: © Duitse politie

Er kwamen een brandweerauto, een tankcontainer en 5 brandweerlieden aan te pas om de varkens met 7000 liter water af te koelen. Pas tegen half 2 kreeg de chauffeur weer toestemming van de politie om de weg op te gaan.

Brandende zon
Het was niet het enige voorval met oververhitte varkens deze week. Dinsdag heeft een vrachtwagenchauffeur bij Boxtel in Nederland een veewagen met 177 varkens een uur lang in de brandende zon laten staan. De dieren moesten zien te overleven zonder luchtverversing. Een varken stierf ter plekke.

Bron ©PiepVandaag.nl Bart van Riel

Gerelateerde artikelen:

Reacties

  1. Ik ben een paar maanden geleden gestopt met vlees eten ,ik doe het voor de dieren en voel mezelf er prima bij,aan deze mishandeling van dieren moet een einde komen

  2. Yvette zegt:

    Wanneer houdt het op…wat kunnen we doen om het op te laten houden ?

  3. annie post zegt:

    Vreselijk ik ook allang geen vlees meer wanneer komen er nu eens wetten voor al deze weerloze dieren

  4. Jeroen zegt:

    Wat verschrikkelijk weer. Onder alle weersomstandigheden gaan diertransporten gewoon door. I. Nederland hebben we het over 1.500.000 dieren per dag ! Wanneer houdt al dat idiote gesleep met dieren eindelijk eens op? Omdat het slachten in o.a. Polen een paar dubbeltjes goedkoper is worden elke dag talloze dieren meer dan 1000 km getransporteerd om daar weinig zachtzinnig het slachthuis ingejaagd te worden om te wachten tot zijn afgemaakt te worden. Hoe kun je dat nu toch tegenover je zelf verantwoorden? De enige manier om dergelijke ellende te voorkomen is om geen dieren meer te eten.