Sea Shepherd USA heeft een beloning uitgeloofd voor de tip die leidt tot de aanhouding en veroordeling van een man en een vrouw die op het strand van Anna Maria Island bij Florida bewust een aantal nesten van zeevogels en zeeschildpadden vernielden.

Sea Shepherd
Verstoren is bij wet verboden | Foto: Sea Shepherd

Voor de juiste tip biedt Sea Shepherd een beloning van 2000 dollar. Over de daders is bekend dat ze op zaterdag 27 juni met een crossvoertuig over het strand aan het racen waren. Daarbij hielden ze geen rekening met de afgezette gedeelten met eieren van zeeschildpadden. Ook de nesten van broedende zeevogels moesten het ontgelden.

Dood
Het is in de Verenigde Staten officieel verboden om de nesten van zeeschildpadden te verstoren. Volgens de wet in Florida kunnen de man en vrouw een flinke boete krijgen en zelfs een gevangenisstraf. Door hun roekeloze en asociale gedrag vernielde het stel 5 nesten van zeeschildpadden en vonden 2 kuikens van de Amerikaanse schaarbek, een meeuwensoort, de dood.

Oprichter van Sea Shepherd, Captain Paul Watson over de uitgeloofde beloning:

“We moeten mensen stoppen die de krimpende populaties van bedreigde diersoorten terroriseren. Deze mensen zijn criminelen en zo moeten ze ook behandeld worden, met de boodschap dat het vermoorden van wilde dieren een misdaad is.”

Iedereen die tips heeft over de daders wordt door Sea Shepherd verzocht om contact op te nemen met de politie van Holmes Beach Police Department, via telefoonnummer 941-708-5804.

Bron ©PiepVandaag.nl Bart van Riel


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.