Chauffeur laat varkens in brandende zon achter

Dinsdag heeft een vrachtwagenchauffeur een veewagen met 177 varkens een uur lang in de brandende zon laten staan. De dieren hebben moeten zien te overleven zonder luchtverversing. Een varken stierf ter plekke.

De man had de vrachtwagen aan de kant van de weg gezet bij Boxtel om in een wegrestaurant te gaan eten. Het heeft zeker een uur geduurd voordat de inspecteurs van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit de veewagen met de dieren ontdekten.

De inspecteurs eisten dat de man de ventilatie onmiddellijk zou aanzetten. Omdat de chauffeur, naar eigen zeggen, bang was dat zijn accu leeg zou raken, had hij de ventilatoren uit gezet. Uiteindelijk bleek dat een groot deel van de ventilatie überhaupt niet werkte. De man en zijn werkgever hebben van de NVWA een boete van 1500 euro gekregen.

De varkens zijn uiteindelijk met spoed naar het slachthuis gebracht.

Let met deze hoge temperaturen dus ook op stilstaande veetransporten langs de weg en op parkeerplaatsen.

Bron: Omroep Brabant ©PiepVandaag.nl

Gerelateerde artikelen:

Reacties

 1. hetty van zee zegt:

  Het zijn geen producten het zijn levende zielen met een hart gevoel op de juiste plaats dat kan ik van de mens niet zeggen,dit zijn wreedheden die niet door de beugel kunnen ,en die vent moeten ze op staande voet ontslaan,wegens mens onderend handelen,en dierenmishandeling.

 2. Jeroen zegt:

  Een boete van 1500 Euro? Nou, daar liggen ze echt niet wakker van hoor. Dat zit gewoon ingecalculeerd in hun handelswaar, zoals zij dat dan zien. Op dergelijke ernstige mishandeling en onthouding van eerste levensbehoeftes zou gevangenisstraf moeten staan! Maar ach, deze man dacht vooral aan het ongemak als eventueel zijn accu leeg zou raken. En aan de varkensfilet op zijn bordje in het wegrestaurant.

 3. Anne Klaassen zegt:

  Had de chauffeur nou echt niet even kunnen wachten met eten of kwam hij om van de HONGER?!

 4. Ach het zijn maar producten die toevallig leven en het is natuurlijk heel belangrijk dat de chauffeur zijn gore troep te eten en te drinken krijgt.
  En de boete is helemaal om te lachen, 1500 euro voor massa mishandeling en moord.
  Wat kost het doden en mishandelen van een minister eigenlijks, 150 euro misschien of 15 euro.

 5. Jarka Plevier zegt:

  €1500…. peulenschilletje voor dr vervoerder

 6. Het zal je personeel maar wezen. Maar ja, of die baas er wakker van ligt….waarschijnlijk ook niet. Lekker bezig hoor

 7. cindy roodakker zegt:

  laat die chauffeur zelf een dag in een gesloten auto zitten.. kijken of hij dat ook lekker vind.. wat een rand debiel… heel snel zijn rijbewijs afpakken, halve zool..