Toen dierenredders hoorden over een drachtig paard dat geslacht zou worden, wisten ze dat ze moésten ingrijpen. Vet Ranch, een organisatie dat geredde dieren medische hulp biedt, reed 45 minuten om naar het veilinghuis te gaan, waar Nova, en vele andere dieren in nood, werden gehouden.

Nova en Orion - drachtig paard
Nova en Orion | Screenshot video

Nova’s conditie was miserabel. Ondanks dat ze drachtig was, was ze overduidelijk veel te dun. Nadat ze was onderzocht door de dierenarts, bleek dat ze een luchtweginfectie had en aan herpes leed.

Het team van Vet Ranch werkte non-stop om er zeker van te zijn dat Nova’s gezondheid zou verbeteren, zodat ze in alle rust haar baby kon krijgen. En een paar weken na haar redding arriveerde baby Orion. Het veulen was wonder boven wonder helemaal gezond. Als Nova niet was gered, zou ze zijn geslacht, drachtig en al. Orion zou dan nooit zijn geboren. Dankzij Vet Ranch kon het veulentje zijn eerste stapjes in vrijheid nemen. Zijn moeder trots toekijkend.

Vet Ranch zal Nova en Orion helpen een permanent thuis te vinden, waar ze voor altijd samen kunnen rennen en spelen in vrijheid.

Bekijk hieronder een korte film over het leven van Nova en de eerste dagen van het leven van Orion

Bron ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.