Tijdens een autorit door Chattanooga, in de Verenigde Staten, zag de bestuurster een kartonnen doos, die leek te bewegen, voor een winkel van Goodwill staan. Voor de zekerheid stopte ze en las dat er ‘pluchen knuffeldieren’ in zouden zitten. Ze maakte de doos open en trof geen kinderspeelgoed, maar drie pups aan. De dieren waren vies en uitgeput door de hitte, maar leefden gelukkig nog.

doos met pups
Foto: McKamey Animal Center

De jonge hondjes van zo’n 10 weken oud werden direct naar het dierenasiel gebracht. Daar bleek dat de teefjes allemaal ondervoed waren. Hoewel het onvoorstelbaar is dat iemand dieren op deze manier behandelt, hebben de pups veel geluk gehad dat ze op tijd zijn gevonden.

Dierenarts Chelsea Folal:

“Het is frustrerend dat iemand zo iets vreselijks doet. Maar deze hondjes hadden het geluk dat iemand, een barmhartige samaritaan, ze vond. Anders had het veel ernstiger kunnen aflopen.”

Het dierenasiel looft een beloning uit voor informatie waarmee de dierenmishandelaar gevonden wordt en voor zijn daad terecht kan staan.

Zodra de pups zijn opgeknapt mogen ze geadopteerd worden en hun nieuwe leven beginnen, waarin ze leren hoe het is om geliefd te zijn. Bekijk het nieuwsitem ban NewsChannel 9 ABC hier.

Bron ©PiepVandaag.nl Angelique Lagarde