In het geval dat Donald Trump gekozen wordt als president, zal zijn zoon Donald Trump Jr. een gooi gaan doen naar één van de invloedrijkste posities bij Binnenlandse zaken. Volgens Trump Jr. is de Amerikaanse Fish and Wildlife Service (USFWS) tegen jacht en is een jager aan kop van de organisatie nodig.

Donald Trump Jr
Donald Trump Jr. is dol op het doden van dieren | Foto: screenshot video

Trump Jr. en zijn broer Eric verwierven in 2015 bekendheid doordat foto’s van een olifantenjacht uit 2012 op het internet opdoken. Op de foto’s is o.a. te zien hoe Trump Jr. de afgehakte staart van een olifant vasthoudt. Ook is Trump Jr. te zien met een dode luipaard en poseren de broers naast een opgehangen krokodil.

Trump Jr. probeert regelmatig zijn jachtgedrag goed te praten. In een interview met Petersen’ Hunting zegt hij dat Amerikaanse jagers goede dingen doen voor mens en dier. Volgens hem wordt het geld van jachtpartijen gebruikt voor het behoud van natuur en ter ondersteuning van de lokale gemeenschappen. Volgens Trump Jr. worden er van het geld scholen, waterputten en ziekenhuizen gebouwd.

De waarheid is dat er geen bewijs is dat het geld uiteindelijk ook echt bij de lokale gemeenschap terecht komt. Een studie uit 2013 wijst zelfs uit dat de bijdragen uit jachten aan de lokale gemeenschap zeer minimaal zijn. Susie Watts, wildlife trade consultant en CITES-expert, bevestigd dat geld van trofeejagers niet of nauwelijks bij de plaatselijke bevolking terechtkomt. Ze herinnerde zich een gesprek met een dorpshoofd in Zimbabwe die haar vertelde dat zijn hele familie voor het hele jaar drie dollar ontving voor de jacht op olifanten.

Trump Jr. Is ervan overtuigd dat de USFWS tegen jacht is en wil er alles aan doen om dit te veranderen. In zijn campagne belooft hij anti-jachtgroepen hardhandig te bestrijden en leefgebieden productiever (lees: voor jagers) te maken door het ‘beheren’ van populaties roofdieren zoals wolven.

Gelukkig is het nog niet zover en het is te hopen dat dit zo blijft.

Bron ©PiepVandaag.nl Lenny Haanen